Vasiliy Vladimiroviç Berezutskiy

Son güncelleme: 14.06.2011 08:49
  • Vasiliy Vladimiroviç Berezutskiy Kimdir - Vasiliy Vladimiroviç Berezutskiy Resimleri - Vasiliy Vladimiroviç Berezutskiy Biyografisi - Vasiliy Vladimiroviç Berezutskiy Hakkında

    Vasiliy Vladimiroviç Berezutskiy (Rusça: Василий Владимирович Березуцкий;) (doğum: 20 Haziran 1982 Moskova) bir Rus savunma oyuncusudur. Profesyonel futbol hayatına 1999 yılında, 17 yaşındayken FC Moskova'da başladı. Şu anda futbol hayatına CSKA Moskova kulübünde devam etmektedir. Rusya Millî Futbol Takımı'nın sürekli oyuncularından biridir. Bazen tamamen geride oynayan oyuncu bazen orta sahanın gerisinde bazen kanatların arkasında bazen de kanatlarda oynamaktadır. Oyuncu, iyi bir savunma oyuncusu olmasının yanında iyi ataklar da yapabilmektedir.
    noimage
    Vasiliy futbol oynamaya Moskova'da Smena Spor Kulübü'nde başladı. Vasiliy'in ikiz kardeşi Aleksey Berezutskiy de Vasiliy ile birlikte CSKA'da savunma oyuncusudur.

    Vasiliy'in CSKA Moskova ile 2011'e kadar sözleşmesi bulunmaktadır.

    Vasiliy , tek golünü Rusya'nın Euro 2008 elemelerinde Makedonya ile oynadığı maçta attı. Rusya'nın Euro 2008 kadrosuna çağrılan Vasiliy takımının Salzburg'daki ikinci maç gününde Yunanistan ile oynadığı maçta oyuna sonradan dahil oldu ve yarı finalde Viyana kentinde oynadıkları İspanya maçına ilk 11'de başladı.
#14.06.2011 08:49 0 0 0