Oktay Usta'dan Fare Pasta

Son güncelleme: 30.06.2011 04:08

  • noimage


    Malzemeler :

    1 p. milföy hamuru
    3 su b. süt
    4 çorba k. un
    1 su b. tozşeker
    1 p. vanilya
    1 yumurta sarısı
    1 çorba k. tereyağı
    1 kase hindistan cevizi rendesi
    damla çikolatayumuşak şeker
    file badem


    Hazırlanışı :

    İlk olarak kreması hazırlanır. Bunun için; 3 su b. süt, un, toz şeker, vanilya, yumurta sarısı ve tereyağı alınarak karıştırılarak pişirilir.
    Diğer taraftan milföylere şekil verilir. Milföyden bıçak yardımıyla damla şeklinde kesilir.
    Artan kenar kısmından da kulakları kesilerek fırında pişirilir.

    Pişen milföy hamurlarının orta kısmına kremadan konulduktan sonra üzeri krema ile kaplanır.
    Daha sonra her yeri hindistan cevizi ile kaplanır.
    Kulakları, kuyruğu ve damla çikolatadan gözleri takılır.



    Çocukların seveceği ilginç bir pasta...Afiyet Olsun..
#29.06.2011 15:05 0 0 0
  • şekli güzelmiş teşekkürler
#29.06.2011 15:51 0 0 0
  • sevimli göküküyorlar
#30.06.2011 04:08 0 0 0