Ic malzeme:
250 gr orta yagli kiyma
1 kucuk sogan, rende
3 yk su
Tuz
Karabiber
Sos:
1 yk tereyag, eritilmis
1/2 kap yogurt
1/2 kap sut
50 ml zeytin yag
yapılışı
Tezgahin uzerine unu serpin. Hamuru uzun bir hale getirip, 24 esit parcaya kesin (resim). Kenara koyun.
Ic malzemeyi karisitirin. Kucuk bir kasik yardimi ile her hamur parcasinin icine bir kasik malzemenizden koyun. Agzini sikica kapayin. Kapadiginiz kisim asagiya gelicek sekilde yaglanmis pyrexe yana yana dizin.
Sos malzemelerinizi cirpin. Pyrexin icindeki hamurlarin uzerine dokun.
Onceden isitilmis 175 C (350 F) firinda 40 dakika kadar, uzerleri acik altin sarisi rengini alana kadar pisirin.