Muhteşem Bukhan Nehri Manzarasına Sahip Modern Bir Villa Tasarımı

Son güncelleme: 25.07.2011 15:49

  • Bukhan Nehri -- dekorasyon - Floating House - Hyunjoon Yoo - mimari proje örnekleri - Modern Ev Tasarımı - modern İç mekan - modern mimari



    noimage

    Siyah beton tabaka ile evin ve teras katının etrafı kaplanmış. Ana binanın dışında bir de gelen konuklar ve misafirler için ayrı bir bina evin hemen yakınında planlanmış. Bukhan Nehri'e bakan ev doğayla bir uyum için olması asıl amaç olmuş. Evin sahibi mimari tasarım aşamasında evin, Kore tarzına uygun olarak planlanmasını istemiş.

    noimage

    Nehre belli bir yükseklikten bakan ev, Feng Shui uzmanları tarafından da fikir alınarak uygun yaşam alanları tasarlandı. Ev içinde; çalışma alanı, barbekü köşesi ve evin sahibi olan ellili ve altmışlı yaşlardaki çiftin ara sıra gelip kalabilecekleri kızlarına bir misafirhane olması istenmiş. Ayrıca yine ziyarete gelen torunları için ise de oyun alanı, geniş bir avlu ve yüzme havuzu da düşünülmüş.

    noimage

    Evin alt katında bulunan geniş avludan da muhteşem nehir manzarası seyredilebiliyor. Bunun için bahçenin nehre bakan kısmına sadece ince bir çit çekilmiş. Evin alt kısmı hem avlu amaçlı tasarlanmış hem de misafir evinden de nehir rahatlıkla görülmesi için düşünülmüş. Ayrıca evin çatı katındaki yeşil terastan da manzara en güzel hali ile seyredilebiliyor. Sonuç olarak sürekli görülmek istenen manzara evin ve bahçenin her alanından seyredilebiliyor.

    noimage

    Evin etrafını çevreleyen 1 metre genişliğindeki balkon evin içindeki yaşam alanlarından dışarı açılan bir kaçamak alanı gibi. Siyah beton muhteşem bir hava yaratmış. Geleneksel Kore stilini ve tarzını yansıtan fayanslar da evin en büyük tamamlayıcısı olmuş.

    noimage

#20.07.2011 12:41 0 0 0
  • Gerçekten çok güzel bir manzaraya sahip ellerine sağlık...
#24.07.2011 16:12 0 0 0
  • harika
#24.07.2011 22:15 0 0 0
  • Hakikaten manzaraya doyulmaz
    evvela içinde bir kaç gün geçirmeli ki
    karar verilsen bence
    Ellerin dert görmesin gülüm, teşekkürler...
#25.07.2011 15:49 0 0 0