Gökkuşağı Böreği

Son güncelleme: 20.10.2006 21:59
  • Malzemeler
    4 Adet Havuç
    3 Adet Yufka
    300 gr Kıyma
    2 Adet Soğan
    250 gr
    Ispanak Yaprağı
    2 Su Bardağı Süt

    Sıvı Yağ
    3 Çorba Kaşığı
    Tuz
    2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber
    Yapilis Tarifi
    Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Havuçları ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.
    Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Kıymayı ekleyin ve kavurun. Yine ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun. Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin.
    Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin. Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin. Havucu üzerine yayın. İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Kıymalı harcı yayın. Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Ispanaklı harcı yayın. Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Çok az yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın.
#11.09.2006 11:02 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#12.09.2006 23:04 0 0 0
  • eline sağlık sağol
#17.09.2006 22:50 0 0 0
  • emeğine sağlık teşekkürler.
#19.09.2006 20:56 0 0 0
  • Ellerine sağlık.
#21.09.2006 09:18 0 0 0
  • farkli tariflerin tskrler....
#20.10.2006 21:59 0 0 0