Katliam

Son güncelleme: 25.08.2011 13:58
  • Katliam Filmi - Katliam Filminin Konusu - Katliam Film Oyuncuları - Film Tanıtım - Nostalji FilmlerYönetmen Tobe Hooper
    Senarist L.M. Kit Carson
    Oyuncular Dennis Hopper
    Caroline Williams
    Bill Johnson
    Bill Moseley
    Jim Siedow
    Müzik Tobe Hooper
    Jerry Lambert
    Görüntü yönetmeni Richard Kooris
    Kurgu Alain Jakubowicz
    Stüdyo Cannon Films Inc.
    Pathé Films Inc.
    Cinsi Sinema filmi
    Türü Korku
    Renk Renkli
    Yapım yılı 1986, ABD
    Çıkış tarih(ler)i 22 Ağustos 1986
    (Amerika Birleşik Devletleri ABD)
    Şubat 1988
    (Türkiye Türkiye)
    Süre Kesik Versiyon:
    89 dakika
    Uzatılmış Versiyon:
    110 dakika
    Dil İngilizce
    Bütçe $4,700,000 dolar
    Önceki film Teksas Kasabı
    Devam filmi Meşin Surat
    Resmî sitesi

    Katliam, (İngilizce özgün adı: The Texas Chainsaw Massacre Part 2, telaffuz: ği ˈtɛk.səz 'ʧeɪnˌsɑʊ ˈmæs.ə.kə(ɹ;) pɑɹt tu, Türkçesi Teksas Elektrikli Testere Katliamı Bölüm 2) 1986 tarihli ABD yapımı geniş bütçeli korku filmidir. Serinin ikinci filmi olup ilk filmin devamı niteliğindedir. Bir Cannon Films yapımı olan filmin yönetmeni, ilk filmin de yönetmeni olan Tobe Hooper'dır. Senaristliğini L.M. Kit Carson üstlenmiştir. Özel efektler ise Tom Savini tarafından yapılmıştır. Oskarlı aktör Dennis Hopper filmde "Lefty" rolünü canlandırmıştır. Bunun dışında filmde Caroline Williams, Jim Siedow, Bill Johnson ve Bill Moseley gibi oyuncular yer almaktadır.

    Film, ilk filmde de yeralan Teksaslı yamyam aile Sawyerların hikâyesin ve filmin esas kızı olan yerel bir kadın DJ Stretch 'i konu almaktadır.Kasaba ahalisi bu yamyam ailenin ürünü olan insan etinden yapılma çili adlı yemeği tüketmekte ve farkında olmadan büyük bir yamyamlık olayına karışmaktadır. Kasabada meşhur olan bu yemeğe et tedarik etmek için aile üyelerinden Deri Surat lakaplı kimse ile abisi Chop Top tarafından testereli cinayetler tekrar görünmeye başlar. Bu sırada Lefty isimli biri önceden kendi yeğenlerini de öldüren bu aileden öç almak için kasabaya gelir ve Stretch yüzünden kendini aileye karşı bir savaşın ortasında bulur. Filmin ikinci yarısı Stretch, Lefty ve aile arasında olan olaylarla geçer.

    Film Kurt Adam Londra'da filmi gibi korku ve şiddet içermesine rağmen komedi unsurları da içerir.[6] Bu yüzden bir kara mizah filmidi Sinema yazarı Ali Murat Güven, filmi en iyi 10 B filmi listesinin son sırasında değerlendirmiştir. Ayrıca filmin teenslasher türünün en kayda değer örneklerinden biri olduğunu söylemiştir.
    noimage
#25.08.2011 13:58 0 0 0