evdə edilən sızanaq maskaları - sızanaq maskaları - sızanaqlara qəti həll
bezlərinin iltihablı xəstəliyi ümumi olaraq 30-35 yaşlarından sonra keçər. Sızanaqlı dəridə kosmetik məhsulların istifadəsinə diqqət yetirilməsi lazımdır.
İstifadə edilən məhsullar sızanağı bəsləyici xüsusiyyətdə olmamalıdırlar. Sızanaqları sıxmaq riskli bir məşğuliyyətdir, çünki iz qala bilər, iltihablanma dəri altına yayılaraq arta bilər.
Yenə də sıxılmadan dayanılacaq kimi deyilsə bunu çox diqqətli etməkdə fayda var. Əvvəl dəri buxara tutulub məsamələr açılmalıdır.
Uyğun bir qabın içinə qaynar su tökün və üzərinə quru bitkilər əlavə edin (çobanyastığı, eyni səfa, nanə və ya civanperçemi bitkilerinden seçin), üzünüzü qabın üzərinə yaxınlaşdırın və başınızın üzərinə dəsmal bağlayın. 7-10 dəqiqə beləcə gözləyin.
Diqqət, bu əməliyyatı etmədən əvvəl əl və dırnaqlar yaxşıca təmizlənməlidir, əgər varsa spirtlə durulanmalıdır. Bunları etməsəniz sıktığınız sızanağın yerində çiban yarada bilərsiniz. Bu vəziyyətdə də qaş edərkən göz çıxarmış olarsınız.
Dərini buxara tutma əməliyyatı tamamlandıqdan sonra sızanağı çox diqqətli bir şəkildə sıxın. Sızanağı sıktığınız qisimi spirtlə silin. Bir müddət sonra gözenek möhkəmləşdirici bir maskanı istifadə edə bilərsiniz:
Asan bir maska
Yumurta ağı, 1 çay qaşığı bal, 1 çay qaşığı duz; hamısını çırpın, üzünüzə maska olaraq tətbiq edib 25 dəqiqə gözlədin, sonra yuyun.
Fərqli bir maska daha: 1 şirin qaşığı bal, 1 çay qaşığı duz, 1 çay qaşığı maya, limon suyu, 1 çay qaşığı ilıq su; hamısını qarışdırın, dərinizə sürün, 20-25 dəqiqə gözlədib ilıq su ilə yuyun.
Yağlı dərilər spirt ehtiva edən losyonla və ya qarışıqla gündə bir neçə dəfə silinməlidir. Bunu xüsusilə xaricdən evə dönüldüğünüzde tətbiq etməyə cəhd edin.
Həftədə bir dəfə "duzla müalicə" etməyi təcrübənin. Bu tətbiq ümumiyyətlə duşdan sonra, pambığın duza batırıldıqdan sonra üzə dairəvi hərəkətlərlə masajı şəklində tətbiq edilir. Bu əməliyyatdan sonra üzünüzü yuyun.
Sızanaq müalicəsi komplike bir şəkildə aparılmalıdır, xaricdən istifadə edilən məhsullar olduğu kimi, bəzi məhsulları da dahilen istifadə etməlisiniz.
Sızanağın xilas olmaq üçün bir neçə təklif:
- Ağ lilyumun təzə çiçəkləri bir şüşəyə qoyulur, üzərinə spirt elenir, hər axşam bu qarışıqla dəri silinir.
- Aloe yarpaqlarının suyunu istifadə edə bilərsiniz. Aloe yarpaqlarını yığın, yuyub 10 gün sərin bir yerdə saxlayın. Sonra suyunu sıxın. Bu su ilə üzünüzü silin.
-Bundan başqa aloe bitkinin varsa hər gün yarpağından kopardığınız bir parçanı sızanağınızın üzərinə sürtün (gündə bir neçə dəfə) bir neçə gün içində sızanağın kiçildiyini görəcəksiniz.
- Huş ağacı qabığından edilən kompres sızanaqlardan xilas olmağa köməkçi olar. 1 yemək qaşığı huş ağacı tomurcuğunun üzərinə bir stəkan isti su əlavə edib 10-20 dəqiqə qaynadın. Soğuttuktan sonra üzünüzə tətbiq edin. Tumurcuqları çay kimi dəmləyərək içə bilərsiniz də. Huş ağacı yarpaqları da istifadə edilə bilər. İl boyu çayını üçün və sağlam olun. Bu çayla ayrıca saçlar da durulanabilir.
- Əsəbi otun təzə sıxılmış suyu ilə üzünüzü silə, maska kimi istifadə edə bilərsiniz.
- 2 şorba qaşığı yabanı çuha çiçəyi köklərinə 1 stəkan qaynar su əlavə edin. 1 saat istirahət etdirin. Süzüb dərinizi bu çayla silin.
- 1 şorba qaşığı mürver çiçəyinə 1 stəkan isti su əlavə edin, demleyin. Gündə 3 dəfə bu çayı bölərək üçün.
- Yabanı albalı çiçəklərini qaynadın, suyu ilə üzünüzü yuyun.
- Şam qabığı, tumurcuğun və yarpaqlarını qaynadın, üzünüzü yumaq üçün istifadə edin. Hamam üçün də istifadə edə bilərsiniz.
- 300 ml qaynayan suya acı pelin otunu əlavə edin. Demlendirip kompres olaraq istifadə edin. Təzə pelin suyunu maskaları əlavə edin.
- Devetabanı yarpaqlarına isti su əlavə edin (1:10), yağlı dərilər üçün maskalardan istifadə edin.
- 4 xörək qaşığı Oğulotu (melisa) + 1 stəkan qaynar su. Şişkinliyə istifadə edə bilərsiniz.
- 1 şorba qaşığı Andız köklərinə yarım litr isti su əlavə edin. 5 dəqiqə qaynadın. Süzün. Üzünüzü yumaq üçün istifadə edin. Təzə halda maska istehsalında istifadə edə bilərsiniz.
İçecek Reçeteleri:
- 2 şorba qaşığı gicitkən yarpağına 2 stəkan isti su əlavə edin, 2 saat istirahət etdirin. Gündə 4 dəfə yarım stəkan üçün.
- 1 şorba qaşığı Karahindiba köklərinə 1 stəkan qaynar su əlavə edin, 15 dəqiqə qaynadın. 45 dəqiqə demlendirip, süzün. Gündə 3 dəfə yarım stəkan, yeməkdən 15 dəqiqə əvvəl üçün.
- 3 ölçü Andız kökü, 3 ölçü at pıtrağı kökü, 4 ölçü sarı kantaron otunu demleyin. Gündə 2 stəkan üçün.
- Şüyüd toxumu, at pıtrağı kökü, biyan kökü, Karahindiba kökü, Akdiken qabığı - bərabər miqdarda qarışdırıb, demleyin, yeməkdən yarım saat əvvəl yarım stəkan isti olaraq üçün.
- Adaçayını çay və ya qəhvə yerinə üçün
Sızanaqlara qarşı digər üsullar:
- Üz təmizləmə losyonu: 1 şirin qaşığı çobanyastığı, 1 şirin qaşığı sarı kantaron, 2 şirin qaşığı kartopu çiçəyi. 200 ml isti su əlavə edib, bağlı bir qabda demleyin, 30 dəqiqə gözlədin. Üzünüzü hazırladığınız bu ilıq qarışıqla silin.
- Maska: 1 şirin qaşığı kartopu çiçəyi, 1 şirin qaşığı kalendula çiçəyi və 1 şirin qaşığı tarla atkuyruğunu qarışdırın. 200 ml isti su əlavə edib qapağını bağlayın. Kartofu qaynadın, suyunu süzün və demlediğiniz çayı kartofları əlavə edin, yaxşıca əzin, maska hazırlayıb üzünüzə sürtün. 15-20 dəqiqə gözləyin. İlıq suyla yuyun.
- Təmizləmə losyonu: 2 şorba qaşığı tarla atkuyruğuna 150 ml otaq istiliyindəki suyu əlavə edin, bağlayıb bir gecə gözlədin. Sabah 1 qaşıq qarışığa 3 qaşıq qarpız suyu bərabər gələcək şəkildə qarpız suyu əlavə edin. Üzünüzü bu qarışıqla təmizləyin.
- Pomidor maskası: 2 xörək qaşığı pomidor rendesini 1 şorba qaşığı nişasta əlavə edin, maska hazırlayıb üzünüzə tətbiq edin. 15-20 dəqiqə gözlədib soyuq suyla yuyun.
BUZ Küpler
Bəzi şəfalı bitkiləri istifadə edərək buz küpləri hazırlaya. Buz küplərində səhərlər istifadə edə bilərsiniz. Onları üzünüzə sürməniz dəriniz üçün faydalı olacaq. Ancaq əgər buzun dərinizə yaxşı gəlmədiyini hiss etsəniz əriməyə buraxın, pambıq köməyiylə yüzünüzə sürün.
- Şerbetçi otu buz küpü: 1 qaşıq şerbetçiotu qozasına 50 ml isti su əlavə edin, qapağını bağlayıb 30 dəqiqə demleyin. Soyuyunca buz qəlibinə boşaldın. Və dondurucunuza yerləşdirin.
- Kalendula yarpaqlarından buz küpü: 2 qaşıq kalendula yarpağına 50 ml isti su əlavə edin, qapağını bağlayıb demleyin. Qəliblərə boşaldıb dondurun.
- Adaçayı buz küpləri: 1 şirin qaşığı adaçayı yarpağına 50 ml isti su əlavə edin, 5-7 dəqiqə demleyin. Dondurub istifadə edin.
- Şüyüd toxumu buz küpü: 1 şirin qaşığı şüyüd tohumuna 100 ml isti su əlavə edin, 15 dəqiqə gözləyin. Süzüb soyudun və qəliblərə boşaldın.
- Meyvə suyu küpləri: Bəzi meyvə və tərəvəzlərin suyunu donduraraq istifadə edə bilərsiniz; Qarpız sununa çox az duz əlavə edərək dondurun. 2 qaşıq heyva suyu +2 qaşıq cəfəri sununu qarışdırın. Buz qəliblərinə töküb dondurun. Və ya çiyələk sununa qovun suyu əlavə edin, qarışdırıb dondurun.
- Gül küpləri: 3 çay qaşığı gül yarpağına 50 ml isti su əlavə edin, bağlayıb soyumağa buraxın. Soyuduqdan sonra yarpaqları birlikdə qəliblərə töküb dondurun.