MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
4 yumurta
2,5 neskafe fincanı un
4 çorba kaşığı kakao
1,5 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Bir kabın içine yumurta ve şekeri koyup, köpürünceye kadar çırpın. Daha sonra süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip, çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edin ve çok az çırpın. Hamurun yarısını bir kaba ayırın, kalan yarsına kakao ekleyin ve yeniden çırpın. Düz bir kek kalıbını (ortası delik olmayanlardan) yağlayın ve kalıbın tam ortasına bir kaşık beyaz hamurdan, tam üstüne bir kaşık kakaolu hamurdan koyun. Hiç karıştırmadan ve kalıbın hep ortasına koymaya çalışarak, tüm hamuru bu şekilde kalıba dökün. Ilık fırına sürün, 170 derecede 45 dakika pişirin. Fırın soğumadan kapağını açmayın. Soğuduktan sonra açın ve servis yapın.