Zeytinli Sülün Terkibi: - Zeytinli Sülün Necə Olar - Zeytinli Sülün Hazırlanması
Zeytinli Sülün
Terkibi:
1 ədəd körpə sülün (pişmeğe hazır)
4 şorba qaşığı zeytun yağı (və ya günəbaxan və ya qarğıdalı)
50 g. kərəyağı (ya da marqarin)
1 soğan
1 kök
Bir neçə kərəviz yarpağı
1 dəstə cəfəri
1 dəfnə yarpağı
7 dənə yaşıl zeytun
8 yetkin pomidor
Hazırlanması:
Soğanı soyun və dördə bölün, kərəyağı və zeytun yağı tercihan güveçte qovurun. Buna parça-parça kəsilmiş sülünü əlavə edərək yaxşı qızartın. Soğanları güveçten, alaraq içinə. Incə doğranmış kök, kərəviz yarpağı, maydannz, dəfnə yarpağı və nüvələri çıxarılmış yaşıl zeytunu əlavə edin. Hamısını yavaş-yavaş bişirərək duz və istiot əkin. Domatesterin qabıqlarını çıxararaq çatalla əzin və yeməyə qatın. Salça yaxşıca koyulaşana qədər bişirməyə davam edin.Sülünü, üstü salçasıyla yaxşıca 'örtülü, olaraq bit xidmət qabına alın və kartof püresi yoldaşlığında xidmət edin.