Yoğurtlu Dovşan Tarifi - Yoğurtlu Dovşan Necə Olar - Yoğurtlu Dovşan Malzemeleri
Yoğurtlu Dovşan
material:
1.5 kg.lik bir dovşan
soğan
1 kök
Bir neçə kərəviz yarpağı
1 şorba qaşığı un
1 dəfnə yarpağı
150 g. qatıq
Etsuyu
3 xörək qaşığı zeytun yağı (və ya günəbaxan və ya qarğıdalı)
Qara bibər, Duz
hazırlanması:
Tavşanı təmizləyib çox böyük olmayan parçalara böldükten sonra yuyun və yaxşıca qurulayın. Soğanı, kök və kerevizle birlikdə doğrayarak bir, qazanda zeytun yağı kavurun. Dəfnə yarpağı və üzərinə un, duz və istiot səpilmiş dovşan parçalarını da qazana ataraq tez-tez çevirmək surətiylə qızardın. Dibini tutmaması üçün arada bir ət suyu əlavə edib bişirməyə davam edin.Tencereyi atəşdən indirmeden 5 dəqiqə əvvəl qatıq əlavə edib yüngülcə kaynatın.Tavşan salçasıyla birlikdə xidmət edin.