2 kq-lıq 1 dovşan (təmizlənib 4-ə bölünmüş)
3 xörək qaşığı süd
30 qr (1 / 4 su stəkanı) un (1 qəhvə qaşığı duz və 1 qəhvə qaşığı karabiberle qarışdırılmış)
1 yumurta (1 şirin qaşığı suyla yüngülcə çırpılmış)
90 qr (1 +1 / 2 su stəkanı) galeta unu
1-2 stəkan rəfinə yağ
4 sap cəfəri
Südü və ədviyyatlı unu iki ayrı qaba qoyaraq, dovşan parçalarını əvvəl südə batırıb, sonra una bulayım. Çox unlarını silkələyib, üstlərindəki bulamaç bir az quruması üçün 10 dəqiqə bir kənarda bekletiniz. Yumurta qarışığını və galeta ununu da iki ayrı qaba qoyub, dovşan parçalarını əvvəl yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayaraq, çox galeta unlarını silkeleyiniz.
Dərin bir tavaya ya da bir qazana yağ doldurub orta atəşdə, içinə atılan bayat bir çörək parçası 50 saniyədə qızarana qədər kızdırınız.
Dovşan parçalarını tavaya (ya da qazana) qoyub, 20 dəqiqə kızartınız. Delikli çömçəylə parçaları kağız salfet üstünə çıxarıb, çox yağlarını süzdürünüz.
Dovşan parçalarını isidilmiş bir xidmət qabına yerləşdirib, cəfəri saplarıyla süsleyerek, xidmət edin.
Not: Tavşanın ləzzətli bir hazırlanma forması olan dovşan tavayı, sote kartofla xidmət edə bilərsiniz.