Kağızda Bıldırcın Tarifi - Kağıtta Bıldırcın Necə Olar - Kağıtta Bıldırcın Malzemeleri
kağızda Bıldırcın
Vəsaitlər
8 ədəd bildirçin
2 xörək qaşığı kərə yağı
duz
bir tutam qara bibər
250 qr təzə göbələk
1 bağ doğranmış cəfəri
yarım su stəkanı ət suyu
1 ədəd bütün yağlı kağız
Hazırlanması
Göbələyi bir neçə su yuyun və bir qaba çıxarın, piyaz doğrayın. Bıldırcınları arxalarından yarıb yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi qalın bir tavaya bir qaşıq kərə qoyub kızdırın, bıldırcınları sinələrinin üzərinə tavaya yan-yana qoyun, sürətli atəşdə üç dəqiqə alt-üst kızartıp bir qaba çıxarın. Tavaya göbələyi qoyub iki-üç dəqiqə sote edib et suyunu əlavə edin. 1-2 dəqiqə ağır ağır qaynadıb atəşdən alın. Cəfərini və qalan tereyağını qarışdıraraq əlavə edin. Kağızı açıb yağlayın, kağızın ürək forması bir yarısının orta qisiminə bıldırcınları qoyub üzərinə mantarlı xərci tökün. Kağızın digər yarısını üzərinə bağlayıb hava almaması üçün kənarlarını diqqətlə kıvıra kıvıra bağlayın. Böyük bir soba qabının qızılı yağlayın bıldırcınlı kağızı yırtmadan xidmət qabına qoyun və sürətli atəşdə sobada kağız yaxşıca qabarıb yüngül rəng alana qədər bir neçə dəqiqə bişirib xidmət edin.