İspanaq tortu

Son güncelleme: 18.12.2011 20:09
  • İspanaq tortu terifi - İspanaq tortu terkibi - İspanaq tortunun hazırlanması

    noimage

    İnqradientlər

    3 yumurta
    1 stəkan şəkər tozu
    1 stəkan ispanaq püresi
    2 stəkan un
    1 paket vanil
    1 paket qabartma tozu

    Krem üçün

    2 stəkan süd
    1 stəkan şəkər tozu
    3 xörəık qaşığı un

    Üstü üçün

    1 paket krem-şanti

    Yumurta və şəkər tozunu dəmir qabda mikserlə 10-15 dəqiqə, şəkər əriyənə qədər qarışdırın. Sonra digər inqradientləri əlavə edin, keks qəlibinə qoyun, 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada bişirin, sonra soyudun.

    Krem üçün inqradientləri bir qazanda qarışdıraraq bişirin, mikserdə 5-10 dəqiqə qarışdırın. İlıq hala gəlincə tort yarımfabrikatını ikiyə kəsin, arasından 1 stəkan bişmiş xəmiri çıxarın, əlinizlə yumşaldın.

    Krem şantini 1 stəkan süd ilə qarışdırın, sonra krem-şantidən 1 xörək qaşığı götürün, kəsilmiş hissələri qapadın. Tortun arasına kremi tökün, krem-şanti ilə suvayın.
    Bundan sonra kasada yumşaldılmış ispanaqlı xəmiri üzərinə sürtün.

    Nuş olsun...
#18.12.2011 20:09 0 0 0