Almalı ördək qızartması

Son güncelleme: 19.12.2011 13:46
  • Almalı ördək qızartması terifi ve terkibi - Almalı ördək qızartmasının hazırlanması

    noimage

    İnqradientlər:

    1 ördək
    6 orta alma
    2 x.q. ərinmiş yağ
    2 ç.q. şəkər tozu
    1 x.q. kərə yağı
    duz
    istiot
    muskat cevizi (üyüdülmüş)
    göyərti

    Ördəyi təmizləyin. Xırda tükləri qalıbsa, üstünə azca un çəkin və odda ütün. Daxilinə və xaricinə duz, istiot və muskat cevizinin qarışığını çəkin.

    Almaların qabığını soyun, cecəsini çıxarıb dilimləyin. Üstünə şəkər tozu səpib qarışdırın, bunları ördəyin içinə doldurun. Ördəyi siniyə qoyun, ərinmiş yağ töküb 270 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. Üstü qızaranda istiliyi 170 dərəcəyədək endirin və 45-60 dəqiqə bişirin. Arada siniyə yığılan şirəsini qaşıqla götürüb ördəyin üstünə gəzdirin.

    Süfrəyə verməzdən əvvəl ördəyi doğrayın, qızdırmaq lazım gələrsə, azca kərə yağı vurun. İçindəki almaları ətin yanına düzün, üzərinə sinidə qalan yağdan gəzdirin və doğranmış göyərti səpin.

    Nuş olsun!
#19.12.2011 13:46 0 0 0