Kabab siqaret çəkənlərdə xərçəngə yol aça bilər

Son güncelleme: 22.12.2011 21:36
  • Sağlamlığımızı qoruyaq

    Ocaq tüstüsü xroniki ağciyər və xərçəng xəstəliklərinin yaranması riskini dörd dəfə artırır.
    Siqaret çəkənlərə yay axşamları təbiət qoynunda kabab yemək məsləhət görülmür.
    Ocaq tüstüsü ilə nəfəs almaq siqaret çəkənlərdə xroniki ağciyər və xərçəng xəstəliyi riskini dörd dəfə artırır.
    Bu, siqaret çəkən insanda DNK-nın dəyişməsi ilə əlaqədardır.
    Ocaq tüstüsü xüsusilə siqaret çəkənlərdə respirator xəstəliklərə, habelə ağciyər, xərçəng xəstəliklərinin inkişafı üçün cavabdeh səkkiz gendə dəyişikliyə səbəb olur.
#22.12.2011 21:36 0 0 0