Payızın rəngləri

Son güncelleme: 23.12.2011 08:13
  • Payızın rəngləri terifi - Payızın rəngləri terkibi - Payızın rənglərinin hazırlanması

    noimage

    Tərkibi (5 l-lik qazan üçün):

    500 q mal əti
    500 q boranı (təmizlənmiş)
    600 q kartof
    200 q kərəviz
    150 q yerkökü
    göy soğan və ya 150 q baş soğan
    kəklikotu (istəyə görə)
    duz
    istiot
    bitki yağı

    Göy soğanı (baş soğanı) xırda doğrayın. Yerkökünü sürtgəcin orta gözündən keçirin. Əti xırda doğrayın. Soğanı bitki yağında azca qovurun. Kök əlavə edin. Qızarana yağın əti əlavə edib, qazanın qapağını örtün. Sonra lazım olarsa, azca su əlavə edib 35-40 dəqiqə bişirin.
    Boranını kubik doğrayın. Kərəvizi xırda doğrayın. Kartofu kubik doğrayıb ətə əlavə edin. Sonra isə boranını qazana tökün. Kərəviz, 2-2,5 l su əlavə edib, duzlayıb-istiotlayın. Kartof hazır olana qədər bişirin (15 dəqiqə).

    Hazır olana yaxın kəklikotu və ya başqa göyərti əlavə edin.

    Nuş olsun...
#23.12.2011 08:13 0 0 0