Şarlotka terifi ve terkibi - Şarlotkanın hazırlanma qaydası
Tərkibi:
20 q şəkər tozu
5 yumurta
200 q un
500 q alma
vanil və ya darçın
Yumurtanı şəkər tozuyla çalın (minimum 5-7 dəqiqə). Un əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Almanı təmizləyib cecəsini çıxarın, xırda dilimləyin. Sinini yağlayın. Dibinə azca xəmir tökün. Almanın yarısını xəmirin üstünə boşaldın. Bunun üzərinə darçın da səpə bilərsiniz. Yerdə qalan xəmirin yarısını almanın üzərinə tökün. Qalan almanı bunun üzərinə əlavə edin. Sonda qalan xəmirin hamısını bunun üzərinə tökün. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-60 dəqiqə bişirin. Bişən zaman sobanın ağzını açmayın.