Kremlin Sarayı Moskova Rusya

Son güncelleme: 24.12.2011 14:23
  • Kremlin Sarayı resimleri - Moskova Rusya Resimleri - Moskova Kremlin Saray Tarihi - Kremlin Saray Fotorafları - Kremlin Resimleri - Rusya Moskova Resimleri Manzaraları




    Kremlin sarayı Rusya -Kremlin Sarayı
    (Moskova - Rusya)



    [*=center]noimage
    Kremlin (Rusça: Кремль;), "kale", "hisar", "şato" anlamlarına gelen ve çoğu tarihi Rus kentinin merkezinde bulunan muhkim yapılar bütünü. En tanınmışları Moskova Kremlini'dir.


    noimage

    noimage

    Moskova'daki Kremlin Sarayı, devrim öncesinde Rus çarlarının ikametgahıydı. Moskova Irmağı'ndan 40 m yüksekte bulunan Borovitskiy Burnu üzerinde 28




    Hektarlık bir alana yayılan, çevresi 20 m yüksekliğinde 2 km'lik bir yalan yapıların en eskisi Spas na Boru (Ormandaki Kurtarıcı Aziz) Kilisesi'dir.
    Tarihçe



    noimage




    noimage

    15. yüzyıl'da ilk Kremlin'in- yerine İtalyan mimari anlayışında yeni bir saray yapıldı. 1487'de Beklemişhev Kulesi, 1490'da Borovitskaya Kulesi,


    noimage


    noimage

    Aziz Nikola ve Aziz Flor kapıları eklendi. 3. İvan döneminde birkaç katedral daha yapıldı. Dini yapılar Bizans, diğer yapılar İtalyan etkisi taşırlar. 1527'den sonra yapılan değişiklikleri Alman, İngiliz ve Hollanda'lı mimarlar gerçekleştirdi.

    noimage

    noimage
    Kremlin'in önemli yapılarından olan Büyük İvan Çan Kulesi'nin yapımına 1505'te başlanıp 1600'de tamamlandı. Kulede dünyanın en büyük çanı olan 218 ton ağırlığındaki Çar Kolokol (Çanların Çarı) bulunur. 1838-1849 yılları arasında Bolşoy Kremlyovskiy Dvoryets (Büyük Saray) inşa edildi. 1932-1934'te Kremlin


    noimage



    noimage


    Yazılar Vikipedi ALINTI
    Hazırlayan Almira

#24.12.2011 13:44 0 0 0



  • Moskova | Rusya


    Saint Basil Katedrali






    noimage








    Kremlin Sarayı'nın hemen yakınında bulunan ve Aziz Basileios adına Korkunç İvan tarafından yaptırılan Saint-Basile Katedrali, yalnız Moskova'nın değil bütün Rusya'nın en orijinal eseridir ve dünyada buna benzeyen başka bir kilise yoktur. Çünkü bu yapı şark stilinde bir kilisedir. Kubbeleri İslami eserlerin kubbelerine benzer.


    noimage







    noimage


    noimage


    noimage



    noimage


    noimage









    noimage
    noimage

    noimage
#24.12.2011 14:06 0 0 0

  • [*=center]MoskovaMetrosu









    noimage


    Moskova Metrosu Rusya federasyonu nun başkenti Moskovada bulunan dünyanın en eski ve büyük metrolarından biridir.

    noimage




    Metronun yapımı devrin komünist işçileri ve komsomol denilen gençlik kolları tarafından sürdürülmüştür. Tarih dokusu ve sanat içerikli yapısı ile turistlerin ilgisini çeken metronun yeni yerleşim bölgeleri için ilave inşaatları halen devam etmektedir.

    noimage
    noimage

    noimage



    J osef Stalin tarafından 1931'de inşaası başlatılan Moskova Metrosu, günümüzde büyüklük bakımından New york Paris veya Londra metroları ile karşılaştırılsa da iç mimari ve dekorasyon bakımından dünyanın en güzel metrosu olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir.



    noimage

    noimage



    noimage


    noimage



    noimage


    Moskova Metrosu kuşkusuz dünyanın en çok yolcu taşıyan metrosudur. Herbiri sanat harikası olarak kabul edilen 172 istasyonda hergün yaklaşık 8 milyon kadar kişi yolculuk etmektedir. Moskova Metrosu devlet tarafından işletilmektedir.


    noimage


#24.12.2011 14:23 0 0 0