domuz yağı

Son güncelleme: 31.07.2015 15:48
  • merhaba,
    arkadaşımın almanyadan gelen akrabası bizlere çikolata getirmiş. arkadaşım bir tane bana verdi. bu çikolatanın içinde domuz yağının olup olmadığını anlayamadım. belki burda bilen ve bana yardım edecek birileri vardır diye düşündüm, çikolata markasını ve üzerindeki bilgileri yazıyorum;

    Choceur
    Haselnuss , Alpenvollmilch Schokolade mit Haselnüssen

    Zutaten : Zucker, Kakaobutter , Volmilcpulver, Haselnüsse(12%) , Kakaomasse, Milchzucker , Sahnepulver , Butterfett , Emulgator , (Sojalecithine)

    Kann Spuren von Gluten, Erdnüssen und anderen Nüssen enthalten. Kühl und trocken lagern.


    burda domuz ürünleri katkısı ile ilgili herhangi bir ibare varmı.


    Konu Hakkinda bilgiler..
#16.12.2006 22:25 0 0 0
  • (Sojalecithine)

    Bu domuz yagindan yapiliyor

#16.12.2006 22:40 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Sojalecithine

    su ve yag karisimi

    ama ne yag oldugunu bilemiyecem ama benim bildigim kadariyla cikolataya domuz yagi koymuyolar cok agir oluyor diye ve domuz yagi pahali diye
#16.12.2006 22:46 0 0 0
  • Emulgator , (Sojalecithine)


    Valla arkadasim emulgator su ve yag karisimidir
    ama bu illa domuz yagi olmasina gerek yok... artik onun icinde ne
    vardi bilemicem
#16.12.2006 22:47 0 0 0
#21.12.2006 03:52 0 0 0
  • teşekkürler sarı menekşe
#21.12.2006 15:54 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#08.02.2007 11:55 0 0 0
kck kck foto
  • sonuç olarak yenebilir mi ?
#20.11.2007 11:16 0 0 0
  • Benim bildigim kadariyla milkalarda domuzdan üretilen bir madde kullanilmiyor. Marab neye göre Sojalecithine domuzdan yapiliyor diyor pek anlam veremedim adi üzerinde soya fasulyesi demektir. Sari Menekse zaten Sojalecithine hakkinda yeterli bilgi vermis.
#20.11.2007 16:30 0 0 0
  • Domuz yagi sadece cholate yokki,burda bazi urunlerde vardir hatta gecenlerde bir biskuvide bile sahit oldum,onun icinde aldiklarima cok dikat etmemiz lazim
#22.11.2007 10:58 0 0 0
  • Ben gelatine domuz yagi diye biliyorum
#23.11.2007 14:11 0 0 0
  • gördügüm kadariyla seninkinde yok ama malasef almanyadaki cogu üründe bulunuyor.dikkat etmek lazim
#24.11.2007 19:09 0 0 0
  • yiyebirsinizi domuz yagi yok icinde eger icinde emulgator mono und digerlcerid yazarsa yada e471 kesinlikle kac , ama bu temiz afiyet olsun..
    ben de dikkat ediyorum almanyada yasiyorum cünki .
#24.11.2007 19:11 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • @Nerqish adlı üyeden alıntı:
    Ben gelatine domuz yagi diye biliyorum
    Orijinali Göster...


    gelatine domuz yagindanda yapiliyor (ornek haribo) baska seylerdende
#24.11.2007 19:31 0 0 0
  • 322*

    Lecithin

    Lesitin
    Antioksidan ve Emilgatör olarak kullanılır.Soya fasulyesi, yumurta sarısı, yerfıstığı, mısır veya hayvani yağlardan elde edilir. Margarin, çikolata,bisküvi, mayonez ve süt tozunda kullanılır; bitkisel tipi tercih edilmelidir.

    Böyle durumlarda firmadan öğrenmek gerekiyor sanırım, ben de aynı durumdayım fakat öğrenemedim bitkisel mi hayvansal mı olduğunu...
#05.02.2008 11:52 0 0 0
  • gelatine bir cok hayvanlardan olusan yagdir,bir yerde gelatin yazdiginda hangi hayvandan oldugu belirsizdir, mesela Ülkerin ürünlerinde gelantin de var ama tek sigir yagindan olusan yagdir ve özellikle sigirin yagi diye yaziyor.

    deli dana ortaya ciktiginda HARIBO uzun zamanlar "biz özellikle domuz yagini kullaniyoruz" diye seslenmislerdi.


    Yağı suya ilave edin, göreceksiniz ki bu iki sıvı hiçbir zaman karışmayacaktır, ta ki emülgatör eklenene dek. Emülgatörler uçlarından birisi yağı seven (hidrophobic) diğeri suyu seven (hidrophilic) moleküllerdir. Yağın ve suyun iyi bir şekilde birbirine karışmasını (dispersion) sağlayarak kararlı, homojen ve topaksız bir emülsiyon meydana getirirler.

    Eski Yunanlılar, balmumunun emülgatör etkisini kozmetik ürünlerde kullanmışlardı ve yumurta sarısı 19. yüzyıl başlarında muhtemelen gıda üretiminde kullanılan ilk emülgatördü. Yumurta sarısının oldukça kısa süren kararlığından dolayı, imalatçılar 1920' lerden bu yana önemli bir gıda ürünü olan soya fasulyesinden elde edilen lesitini daha çok tercih etmişlerdir. Fakat emülgatörler için ani ve önemli gelişme bundan 10 yıl sonra, yağ asit türevleri (mono- ve di-gliseritler) ortaya çıkarıldığında yaşandı. 1936 yılında emülgatörlerin dondurma üretiminde kullanımları patent almıştır. Şimdilerde, emülgatörler gıda katkı maddeleri, margarin, mayonez, kremalı soslar, şeker (bonbon), işlenmiş paketli gıdalar, şekerlemeler ve fırın ürünleri gibi birçok gıda ürününün imalatında önemli rol oynarlar.

    umarim yeterlir
#12.02.2008 22:31 0 0 0
  • Yediklerimize cok dikkat edelim arkadaslar
#13.02.2008 13:39 0 0 0
  • ben hep merak etmişimdir Türkiyede gıda maddelerinin üzerinde domuz yağı katkısı yoktur yazar ama ben inanamıyoum bilmedende yediğimizi düşünüyorum.bu yüzden günahada giriyormuyuz bilmiyorum bilmeden yediğimiz için yani
#13.02.2008 13:46 0 0 0
  • Avrupada belirli bir miktarin altinda oldugu vakit ürünün etiketine ilave etme mecburiyetleri yok.Belierli miktarin üzerine cikildiginda etikete eklemeleri mecbur.Gidalarin iceriklerine cok dikkat edilmekte.Türkiyede böyle bir kayde yok.Cok fazla dikkat edilmiyor .Her yazilana inanmamak gerek ama bunu nasil ögrenecegiz :( Taninmis ve güvenilir markalardan almak gerek.Herhangi birseyden süpheye düsüyorsak yememeliyiz bence.Bilmeyerek yediklerimizi Allah af eder Insaallah.
#13.02.2008 13:52 0 0 0