Şakşuka

Son güncelleme: 10.01.2007 08:21
  • MALZEMELER
    1 kilo kemer patlıcan
    1 kilo olgun domates
    3 diş sarımsak
    Yarım kilo yoğurt
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tuz



    HAZIRLANIŞI
    Patlıcanları çizgili soy. Uzunlamasına dörde böl, iki cm. uzunluğunda doğra, 2 saat bol tuzlu suda tut.

    Sosu için domatesleri soy, robotda çek, tavaya yağı koy, domatesleri ilave et, tuzunu, şekerini koy, suyu çekesiye kadar orta ateşde pişir. Çok da katı yapma.

    Patlıcanları süz, kurula, nar gibi kızart. Havlu kağıdın üstüne dök, yağını al, sonra kayık tabağa koy. Yoğurda sarımsakları döv, ilave et, patlıcanların üstüne dök. Domates sosunu da yoğurdun üstüne gezdir.
#18.12.2006 16:53 0 0 0
  • tesekkurler sagol abla istahimiz acildi
#10.01.2007 08:21 0 0 0