Halen tüm yüksek aktiviteli sıvı artıklar hacimleri küçültülmek üzere yoğunlaştırıldıktan sonra yer altı tanklarında depolanmaktadır. Yer altı depolama tanklarının kullanılışı kısa yarı,ömürlü izotopların radyoaktif bozulmasını sağlamak üzere sadece kısa süreli bir teknik olarak kullanılan geçici depolama ile karıştırılmamalıdır. Tank deplaması, sıvı artıkların genellikle 10 yıl veya daha uzun bir süre için muhafazasını gerektirirsede nihai bir artık gömme metodu değildir. Zira tiipik bir artık -depolama tankının normal ömrü, uzun yarı-ömürlü radyoizotopların tehlikesiz seviyelere kadar bozulması için gerekli zaman süresinden çok daha kısadır.
Tank depolanmasının birkaç sakıncalı noktası vardır. Birincisi artık depolama tanklarının güvenilir ömürlerinin 10-20 yıl arasında olması nedeniyle bir gün değiştirilmelerinin gerekli olmasıdır. Radyoaktif artık miiktarının artması ile yeni tanklara ihtiyaç olacağı gibi , tank depolanmasının masrafları bir hayli fazladır .
Yer altı tanklarının çoğunluğu iç içe iki kap şeklinde yapılmuıştır. Artık sıvıların depolandığı esas kap büyük hacimli (çok kerr birkaç bin metre küp kapasitede)çelikten yapılmış bir silindiirden ibarettir. İkinci kap olarak tabak şeklinde çelik kaplar kullanılır. Birnci kaptan bir sızma olması halinde , ikinci kabın sızmayı ana kaptaki sıvının başka bir tanka aktarılması sırasında - tutulabilecek nitelikte olması lazımdır. İkinci kap ana kabı tamamen içine alan betonarme bir kılıfın tabanına oturur. Bu betonarme kılıf artıkalrdan yayınlanan ışınlara karşı zırhlanmayı sağlar. Birinci ve ikinci kapları toprak basıncından ve yer altı sularının korozyon etkisinden koruduğu gibi artıkların sızmasına karşı son tutma görevini yapar. Artık sızmasını derhal dedekte edebilmek için ana tank ile betonarme kılıf arasında bir boşluk bulunmalıdır. Her iki kap ve etrafını çeviren kılıfın üstü düz bir beton dam ile kapatılır ve gerekiyorsa içerden takviye kolonlarla desteklenir.