4 adet kemer patlıcan
5 adet salkım domates
4 adet sivri biber yarı acı
Margarin (sana)
alemunyum tepsi
500 gr kuzu kıyma
tuz,karabiber,biber ve domates salcası(domates salcası kıvamında)
Patlıcanları resimde görüldüğü gibi kesin ve suya ıslayın
Domatesleri 4' de dilimleyin Biberleri kesin
Az yağlı kuzu kıymaya ,tuz ,karabiber,ve salçayı ekleyip kıymayı hazır hale getirip karıştırın
Borcamı miktar az sıvı yağ ile sıvayın margarinden ince kasar kıvamında kesip
4 parca aleminyum tepsinin altına koyun
Hazırladığınız patlıcan ve kıymaları aleminyum tepsiye dizmeye başlayın bir patlıcan,bir kıyma şeklinde dizin
aleminyum tepsinin ortasına daha önceden hazırladığınız domatesleri koyun üzerine biberleri yerleştirin
sonra 6 parşa ince kaşar kıvamında margarini belirli aralıklarda yerleştirin bir miktar su ekleyip fırına verin.