bamya nasıl temizlenir - bamya buzdolabında nasıl saklanır - bamya tarifi - kışa bamya saklamak - bamya nasıl soyulur
Malzemeler:
1 kilo bamya
4 domates
1 limon
Öncelikle bamyanın taze olmasına ve satın alındıktan sonra hemen ayıklanmasına dikkat edilmelidir.Bamyaları yıkayın. Kurutun. Baş kısımlarını bıçak yardımıyla, derine inmeden ve dairsel hareketle yukarıdaki resimdeki gibi (çeperini sıyıracak biçimde) soyun. Yada önce ayıklayıp tepesini soyduktan sonra da yıkayıp kurutabilirsiniz. Bamya kuruduktan sonra, bir limonun suyunu üzerine dağıtarak dökün. Kabuklarını soyduğunuz domatesi küçük küp doğrayarak bamyalarla karıştırıp harmanlayın. Kesinlikle tuz ve yağ koymayacaksınız. Harmanladığınız bamyaları 2,3 yada 4 e bölün ve buzdolabı poşetine koyarak, poşetin içindeki havayı alarak sıkıca bağlayın. Bir süre buzdolabının alt bölmesinde bekletip soğuduktan sonra derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Kullanmak için çıkardığınızda soğan, yağ ve isterseniz etli harcınızı pişirip bamyaları donmuş halde harcın içine indiriniz, tuzunu vererek kısık ateşte pişiriniz. Afiyet olsun.