Bamyanın Derin Dondurucuda Saklanması

Son güncelleme: 30.07.2012 10:30
  • bamya nasıl temizlenir - bamya buzdolabında nasıl saklanır - bamya tarifi - kışa bamya saklamak - bamya nasıl soyulur


    noimage

    Malzemeler:

    1 kilo bamya
    4 domates
    1 limon


    Öncelikle bamyanın taze olmasına ve satın alındıktan sonra hemen ayıklanmasına dikkat edilmelidir.Bamyaları yıkayın. Kurutun. Baş kısımlarını bıçak yardımıyla, derine inmeden ve dairsel hareketle yukarıdaki resimdeki gibi (çeperini sıyıracak biçimde) soyun. Yada önce ayıklayıp tepesini soyduktan sonra da yıkayıp kurutabilirsiniz. Bamya kuruduktan sonra, bir limonun suyunu üzerine dağıtarak dökün. Kabuklarını soyduğunuz domatesi küçük küp doğrayarak bamyalarla karıştırıp harmanlayın. Kesinlikle tuz ve yağ koymayacaksınız. Harmanladığınız bamyaları 2,3 yada 4 e bölün ve buzdolabı poşetine koyarak, poşetin içindeki havayı alarak sıkıca bağlayın. Bir süre buzdolabının alt bölmesinde bekletip soğuduktan sonra derin dondurucuya koyabilirsiniz.

    Kullanmak için çıkardığınızda soğan, yağ ve isterseniz etli harcınızı pişirip bamyaları donmuş halde harcın içine indiriniz, tuzunu vererek kısık ateşte pişiriniz. Afiyet olsun.
#17.07.2012 18:24 0 0 0
  • haşlayarakda koyabilirsiniz
#25.07.2012 23:59 0 0 0
  • uzun süredir biz bu tarifi uyguluyoruz, hem kıvamında pişiyor hem de harika lezztli oluyor
#26.07.2012 07:24 0 0 0
  • bide ben deneyim o zaman
#27.07.2012 00:28 0 0 0
  • tavsiye ederim canımm
#27.07.2012 07:31 0 0 0
  • heç işim olmaz
#29.07.2012 00:17 0 0 0
  • kışın çok güzel oluyo ama sanki yeni pazardan almış gibi
#29.07.2012 21:46 0 0 0
#29.07.2012 21:57 0 0 0
  • emeğine sağlık deneyeceğim
#30.07.2012 00:47 0 0 0
  • hani fasulya felan olsa tamamda bamya ile aram peki iyi değil sevmeyiz birbirimizi
#30.07.2012 10:30 0 0 0