Giləmeyvəli bulkalar

Son güncelleme: 25.07.2012 23:54
  • Giləmeyvəli bulkalar terifi ve terkibi - Giləmeyvəli bulkaların hazırlanışı

    noimage

    Tərkibi:

    450 q mayalı xəmir (un, su, duz, maya, 1 ç.q. şəkər tozu, 2 x.q. bitki yağı)
    qara qarağat (yaxud digər giləmeyvə)
    200 q kəsmik
    1 yumurta
    60 q kərə yağı
    40 q şəkər tozu
    2 x.q. şəkər pudrası
    1 paket vanilli şəkər

    Hazırlanması:

    Xəmiri üzərinə un səpilmiş lövhənin üstündə 5-7 mm qalınlıqda yayın. Stəkanla dairələr kəsin (bunlar maffin (keks) qabına yerləşməlidir). Xəmirin qalanından qalın borucuqlar düzəldin.
    Maffin qablarını yağlayın, xəmiri içinə yerləşdirin, borucuqları isə bunun üstündən. Giləmeyvəni içinə doldurun.

    Kəsmikli iç: kəsmiyin içinə 40 q şəkər tozu, 1 yumurtanın sarısı və vanilli şəkəri əlavə edib qarışdırın.

    Giləmeyvənin üstündən kəsmikli iç qoyun, bulkaları 10-15 dəqiqə isti yerdə saxlayın.

    180 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin.

    Yumurtanın ağını 2 x.q. şəkər pudrası və 1 çimdik duzla möhkəm çalın.

    Bulkaların üzərinə konditer torbasının köməyilə bu bezedən xırda-xırda çəkin. Sonra bulkaları daha 10 dəqiqə bişirin (beze qızarınca)

    Nuş olsun..
#25.07.2012 23:54 0 0 0