Jessie tortu terifi ve terkibi - Jessie tortun hazırlanma qaydası
Lazım olanlar
1 böyük paket şokolad
1,5 paket fındıqlı və kakaolu biskvit
350 qr vanilli dondurma
350 qr şokoladlı dondurma
70 qr kərə yağı
1 xq qəhvə likörü
bəzəmək üçün
Şokolad
Hazırlanması
Şokoladı urfalayın və kərə yağı ilə birlikdə bir qabda Benmari üsulu əridin. Biskvitin blendrda parçalayıb dərin bir qaba alın. Əridilmiş şokolad və likörü əlavə edib qarışdırın. 22 sm səviyyəsindəki qandallı qəlibin içinə streç folyo yayıb qarışığı tökün və üzərini qaşıqla düzəldin. Soyuducuda yarım saat gözlədin. Qəlibi götürüb üzərinə sırasıyla şokoladlı və vanilli dondurmanı yayıb üzərlərini ilıq suda isladılmış qaşıqla düzəldin. Buzluqda 1 saat daha gözlədib şokolad ilə süsləyərək servis edin.