Qat-qat Bulkalar terifi ve terkibi - Qat-qat Bulkaların hazırlanması
Tərkibi:
250 ml (1 st.) süd
500 q un
100 q bitki yağı
1,5 ç.q. quru maya
2 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. duz
10 q vanilli şəkər
50 q kərə yağı
pendir
cem
Mayanı isti süddə əridin, şəkər tozu və duz əlavə edin. Bitki yağı, ələnmiş un töküb xəmir yoğurun. Gəlməsi üçün isti yerə qoyun. Hazır xəmir elastik və yapışmayan olmalıdır.
Gəlmiş xəmiri 8 yerə bölün, hər birini kolbasa formasına salın. Üstünü örtüb 15-20 dəqiqə saxlayın.
Hər bir "kolbasa"nı düzbucaqlı formasında yayın. Hər birinin üstünə kərə yağı çəkib üst-üstə yığın.
Sonra bu üst-üstə yığdığınız xəmiri də düzbucaqlı formada yayın. 5-7 sm enində şəridlərə bölün. Hər şəridin içinə iç qoyun - pendir və ya cem (istəyə görə). Bükün.
Bulkaların üstünə yumurta sarısı çəkin, küncüt, yaxud xaş-xaş səpin. 30-40 dəqiqə saxlayın ki, şişsin, sonra 180-200 dərəcə qızdırılmış sobada üstü qızarınca bişirin.