Çoban Piroqu

Son güncelleme: 09.11.2012 15:54
  • Çoban Piroqu terifi ve terkibi - Çoban Piroqun hazırlanma qaydası

    Tərkibi:

    500 q qiymə
    700 q kartof
    2 yerkökü
    1 baş soğan
    1 diş sarımsaq
    300 ml bulyon
    10 q un
    70 q kərə yağı
    1 yumurta
    70 q göy noxud konservi
    1 ç.q. keşniş toxumu (üyüdülmüş)
    100 q parmezan pendiri
    duz (istəyə görə)

    Kartofu soyun, doğrayıb suda bişirin.
    Soğanı kubik, yerkökünü saman kimi doğrayın, sarımsağı əzin.

    Kartofdan püre hazırlayın, duzlayın, kərə yağının yarısını, keşniş toxumunu əlavə edin, qarışdırıb bir az soyudun. Sonra yumurta əlavə edin, yenə qarışdırın.

    Yağın qalanında soğanı, yerkökünü, sarımsağı qovurun, qiyməni əlavə edin, qaşıqla əzə-əzə, qarışdıraraq vam odda bişirin. Yağını süzün, başqa quru tavada unu yağsız qovurun, buraya əlavə edin. 1 dəqiqə də bişirəndən sonra bulyon əlavə edib qarışdırın, vam odda bir qədər də bişirn. Hazır olandan sonra göy noxudu əlavə edin.

    Pendiri sürtgəcin iri gözündən keçirin. Qiyməni siniyə döşəyin. Kartof püresini kulinar torbasına doldurub qiymənin üstünə çəkin. Pendiri üstünə səpin. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 25 dəqiqə bişirin.

    Nuş olsun..
#09.11.2012 15:54 0 0 0