Blinçikli alma

Son güncelleme: 02.12.2012 02:11
  • Blinçikli alma terifi ve terkibi - Blinçikli almanın hazırlanması

    noimage

    Ərzaqlar:
    6 alma
    50qr şəkər
    3 x.q xama
    darçın bir çimdik

    Blinlər üçün:
    250 q un
    3 yumurta
    Süd 500 ml
    1 x.q şəkər
    60 qr kərə yağı
    4 x.q araq
    duz

    Hazırlanması:
    1. Böyük bir qaba un ələnir. Qarışdıraraq süd tökülür. Canına çəkənə qədər qarışdırılır. Duz, yumurta, şəkər, araq, 30 qram yağ əlavə edilir. 1 saat isti yerdə saxlanılır . Sonra böyük tavada yağ dağ edilir və bir-bir blinlər bişirilir.

    2. Alma içi çıxarılıb təmizlənir, doğranılır

    3. Bir qazana alma tökülür, su 0,5 stakan əlavə edilir, 10 dəqiqə orta odda bişirilir. Sonra bura şəkər, darçın və qaymaq əlavə olnur və 3-4 dəqiqə qapaqsız yüksək odda bişirilir. Sonra soyudulur.

    4. Düzbucaqlı çəklində aralarına hazır içlik yaxılır və qıraqları açıq qalmaqla bükülür. Formada üst-üstə yığılır. Ən üstən bir blin bütöv piroqa bükülür və bir gecəlik soyuducuda saxlanılır. Hazır piqoqu 3 sm eninə kəlib süfrəyə verilir.

    Nuş olsun..
#01.12.2012 23:27 0 0 0
  • Nuş olsun da canım çekti şimdi:D
#01.12.2012 23:42 0 0 0
  • Cannn Nuşican:)
#02.12.2012 02:11 0 0 0