Şkmeruli

Son güncelleme: 02.12.2012 02:10
  • Şkmeruli terkibi ve terifi - Şkmeruli hazırlanması

    noimage

    Tərkibi:

    1 toyuq (1-1,2 kq)
    120 ml süd
    100 ml su
    1 baş sarımsaq (50 q)
    duz
    bitki yağı

    Toyuğu duzlayın, bitki yağıyla yağlayıb qızardın. Sobada, yaxud da tavada qızarda bilərsiniz.

    Bu müddətdə sarımsağı təmizləyib əzin.

    Hazır toyuğun yağını piyaləyə tökün.

    Sous üçün: su və südü qarışdırın, qaynamağa qoyun. Qaynara düşəndə toyuğun süzdüyünüz yağından bir qədər əlavə edin, azca duz (toyuq artıq duzludur, ona görə çox olmaz), sarımsağı əlavə edin. Qarışdırın. Qızarmış toyuğu əlavə edin. Qaynara düşəndə ocaqdan götürün. Süfrəyə isti-isti verin.

    Toyuq sousu dərhal hopdurur və çox zərif olur. Süd isə sarımsağın qoxusunu yumşaldır.

    Şkmeridə (bu reseptin vətənində) bu təamı gil tavada - ketsidə süfrəyə verirlər. Ketsi közün üstündə saxlanıldığından uzun müddət isti qalır və içindəki xörək də buna görə gec soyuyur.

    Nuş olsun..
#01.12.2012 23:30 0 0 0
  • Toyuq Tavuk sanırım :)
#01.12.2012 23:43 0 0 0
  • Evet canım
#02.12.2012 02:10 0 0 0
  • Şkmeruli Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 02.12.2012 02:10