Gül Tatlısı Tarifi

Son güncelleme: 02.12.2012 01:48
  • Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır - Gül Tatlısı Yapılışı ve Malzemeler

    noimage

    Malzemeler

    2 çay bardağı irmik
    2 çay bardağı yoğurt
    2 çay bardağı sıvı yağ
    Yarım paket (125 gram ) margarin
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Aldığı kadar un
    şerbeti için:
    2.5 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    yarım limonun suyu
    İçine: 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz içi

    Gül Tatlısı Yapılışı :

    İrmik, yoğurt, margarin, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve unu bir kaba boşaltıp yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve normal kıvamda bir hamur hazırlayalım. Hamur yoğurulduktan sonra 5 dakika kadar dinlenmesini bekleyelim. Ardından hamurun yaklaşık dörtte birini koparıp merdane ile açalım. Yaklaşık 3 mm kadar incelikte açtıktan sonra geniş ağızlı bir su bardağı ya da daha iyisi çaydanlığın kapağı ile daireler keselim. Her bir dairenin dört tarafına fotoğraflarda görüldüğü gibi yaklaşık 3 cm lik kesikler atalım. Ortalarına birer kaşık ceviz koyup kesilen kanatları ortaya doğru katlayalım. bu şekilde bütün hamuru açıp tek tek güllerimizi hazırlayalım. Yaklaşık 170 derece fırında kızarıncaya dek pişirelim.
    Diğer taraftan su ve şekeri kaynatıp ocaktan almaya yakın az limon suyu sıkalım ve şerbeti soğumaya bırakalım. Tatlılar fırından çıkınca ılımış şerbeti sıcak tatlılara yavaş yavaş dökelim.

    Afiyet olsun…
#02.12.2012 01:48 0 0 0