Gözlü peçenyelər

Son güncelleme: 17.12.2012 06:59
  • Gözlü peçenyelər terkibi ve terifi - Gözlü peçenyelərin hazırlanması

    Tərkibi:

    125 qram marqarin
    2 ədəd yumurta
    2 yemək qaşığı qatıq
    1 çay stəkanı pudra şəkəri
    1 paket vanil
    1 çay qaşığı qabartma tozu
    1 kasa marmalad
    4-5 yemək qaşığı pudra şəkəri, rəngli peçenyelər və apardığı qədər un.

    Hazırlanması:

    Otaq istiliyində yumşalmış marqarin, qatıq, yumurta, vani,l nişasta və pudra şəkərini yoğurma butulkada qarışdırın.

    Un və qabartma tozunu əlavə edərək, yumşaq bir xəmir edin. Sonra isə xəmiri yaxşıca açın.

    Və özünüz isdədiyiniz bir fiqurla hazırlayın, üzərinə gözlər və yaxud da marmalad əlavə edin.

    Bir birinin üzərinə qoyarkən isə kremlə və şərbətlə edə bilərsiniz. Yağlanmış nimçəyə qoyun. 160 dərəcə isidilmiş sobada yüngülcə qızardın.

    Gözlü olanların üzərinə pudra şəkəri ələyin. Əgər ayrıca etsəniz, bəzəksiz, yenə də üzərinə şəkər tozu əlavə edilməlidir.

    Nuş olsun...
#17.12.2012 06:59 0 0 0