Şərbətli peroq terifi ve terkibi - Şərbətli peroqun hazırlanması
Tərkibi:
1 su stəkanı qatıq
1 su stəkanı şəkər
1, 5 su stəkanı incə manna yarması (qalın manna yarması ilə də müxtəlif, gözəl bir nəticə alınır)
1/2 su stəkanı un
1 yumurta
1 çay qaşığı toz darçın
Şərbəti üçün:
3 su stəkanı şəkər tozu
2 su stəkanı su
Hazırlanması:
Şərbət üçün şəkər, su və limonu qaynadın. Sinra şərbəti soyudun. Yumurtaları çırpma qabına alıb, şəkər tozu ilə birlikdə ağarana qədər açın.Qatığı və marqarini əlavə edib qarışdırın. Un, manna yarması, və vanel əlavə edib aşağı sürətdə yaxşıca qarışdırın. Yağlanmış və çox az şəkər səpilmiş düzbucaqlı bir formasına gətirin və sobaya qoyun az bir xodla. Hazır olduqdan sonra şərbəti üzərinə əlavə edin.