Malzemeler
Buğday unu: 1 Kg.
Karabiber: 1 tatlı kaşığı
Yumurta: 2 adet
Yumurta: 2 adet
Su: Aldığı kadar
Tuz: Yeteri kadar
Sarımsak: 4 diş
Yoğurt: 2 su bardağı
Kırmızı biber: 1 tatlı kaşığı
Tereyağı: 3 tatlı kaşığı
Yapılışı
1- Un, su, tuz ve yumurta ile sert bir hamur tutulur.
2- Oklava ile pazılar açılır hafif kurutulur, küçük küçük kareler halinde kesilir.
3- Kaynar suya atılır, haşlanır, süzülür ve soğuk sudan geçirilir.
4- Geniş bir kaba yayılarak konur, üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür. Kırmızı biber ilavesiyle kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
5- En üstüne de haşlanmış halka halinde kesilmiş katı yumurta ile süs yapılır, karabiber serpilir ve soğuk servis yapılır.
Hingalı cürbe cürbe yaparlar bazıda bir içine katık katarlar.
Çok değişik çeşitlerini yedim ama bu yumurtalısı ilginç
Denemeye değer
Yarınbi hıngel yiyelim