Hingel

Son güncelleme: 16.04.2008 16:36
  • Malzemeler
    Buğday unu: 1 Kg.
    Karabiber: 1 tatlı kaşığı
    Yumurta: 2 adet
    Yumurta: 2 adet
    Su: Aldığı kadar
    Tuz: Yeteri kadar
    Sarımsak: 4 diş
    Yoğurt: 2 su bardağı
    Kırmızı biber: 1 tatlı kaşığı
    Tereyağı: 3 tatlı kaşığı

    Yapılışı

    1- Un, su, tuz ve yumurta ile sert bir hamur tutulur.
    2- Oklava ile pazılar açılır hafif kurutulur, küçük küçük kareler halinde kesilir.
    3- Kaynar suya atılır, haşlanır, süzülür ve soğuk sudan geçirilir.
    4- Geniş bir kaba yayılarak konur, üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür. Kırmızı biber ilavesiyle kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
    5- En üstüne de haşlanmış halka halinde kesilmiş katı yumurta ile süs yapılır, karabiber serpilir ve soğuk servis yapılır.
#11.03.2007 14:26 0 0 0
  • sagol
#26.03.2007 20:25 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 13:09 0 0 0
  • Hingalı cürbe cürbe yaparlar bazıda bir içine katık katarlar.
    Çok değişik çeşitlerini yedim ama bu yumurtalısı ilginç
    Denemeye değer
    Yarınbi hıngel yiyelim


    Tarif için Teşekkürler
#26.05.2007 21:10 0 0 0
  • emegine saglik
#28.05.2007 15:30 0 0 0
  • teşekkürler
#26.07.2007 19:48 0 0 0
  • eline saglik
#25.08.2007 00:55 0 0 0
  • uffff bee benim en sevdigim yemek ah ah bir izine gitsemde yesem annemin ellerinden

    paylasimin icin saol
#20.03.2008 18:27 0 0 0
  • güzell olmuşşş eline sağlık
#16.04.2008 16:36 0 0 0