MALZEMELER :
1) 8 biftek
2) 200 gr. Gravyer veya kaşar peynir
3) 2 kaşık tereyağı veya margarin
4) 1 soğan, tuz ve karabiber
YAPILIŞI :
1. Soğan rendelenir. Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır.Etler batırılıp ağız kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir.
2. Peynir ve yağ bir tencereye konur. Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif bir ateşte eritilir.
3. Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir. Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir.
4. Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür.
Not : Yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir.
KISA BİLGİ :
1. Yetişkin insanlarda protein ihtiyacının %35'ini hayvansal proteinlerden (et,süt,yumurta) %65'ini bitkisel proteinlerden (fasulye,, nohut, mercimek, bala, bezelye) karşılamalıdır.
2. Büyüme çağında, hamilelik ve süt verme durumunda protein ihtiyacı yarı hayvansal ,ayrı bitkisel kaynaklardan karşılanmalıdır.