maklube basıl yapılır - farklı maklube tarifi - maklume malzemeleriMalzemeler:
Yarım kg dana kuşbaşı
1 adet yufka ekmek veya lavaş
Süslemek için
Maydanoz
Sivri biber
Yoğurt
Kıvırcık
Havuç
Pilav için
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
Tereyağı
Tuz
Yapılışı:
İlk önce bir tencerede veya düdüklüde etlerimizi iyice pişiriyoruz. Pirinç pilavımızı da pişiriyoruz.Yuvarlak büyük bir kaba ilk önce yufka ekmeği seriyoruz. Daha sonra pişmiş etleri ve pilavı döküp bohça şeklinde yufkayı kapatıyoruz ve geniş bir borcama ters çevirerek bırakıyoruz. Üzerine daha güzel kızarması için bir kaç parça tereyağı bırakıyoruz.180 derece fırında yufkanın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca kenarlarını kıvırcık, biber, maydanoz, havuç ve yoğurt ile süslüyoruz. Afiyet olsun.