Yörük Kebabı - Osmanlı Mutfağı

Son güncelleme: 27.07.2013 23:39
  • yörük kebabı nasıl yapılır - yörük kebabının tarifiMALZEMESİ

    1 kg kuzu kuşbaşı
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet ince kıyılmış kuru soğan
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 kilogram çok az suyla açılmış kese yoğurdu
    Yeterince tuz ve karabiber
    2 adet yufka ekmek

    noimage

    YAPILIŞI

    Öncelikle soğanı yağda kavurun, daha sonra kuşbaşını koyup kısık ateşte et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Eğer et yumuşamamışsa sıcak su ilave edin. Daha sonra fırın tepsisine yufka ekmeği düzgünce serin ve etleri düzgün bir şekilde üzerine yayın. Ardından üzerine yoğurdu yayıp 180 derece fırında 15 dakika pişirip çıkarın. Son olarak 1 çorba kaşığı kızgın yağda kızartılan kırmızı biberi her tarafına gezdirerek sıcak servis yapın.

    alıntı
#27.07.2013 22:55 0 0 0
  • Harika gözüküyor denemekte fayda var:)
#27.07.2013 23:39 0 0 0