Lagman Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 09.09.2013 19:13
  • kazakistan yemeği lagman nedir - lagman nasıl yapılır - lagman nedir - lagman tarifi

    Kazakistanda yaşayan ve bir kazak yemeği (Bir rivayete göre de özbek yemeği) olan Lagman tarifini bize gönderen Rukiye Hanım’a teşekkür ediyoruz. Tarif tamamen rukiye hanıma aittir.

    Lagman İçin Gerekli Malzemeler:

    -400 gr et ( iri ve ince dogranacak hafif yağlı olursa daha lezzetli olur)

    -1 pkt lagman (Türkiye’de bulunmayacağı için sapagetti veya herhangi bir makarna ile yapabilirsiniz )

    - 1 adet yeşil etli biber ( irice olsun)

    - 1 adet kırmızı etli biber

    - 2 adet domates



    - 1 bas soğan ( büyük boy )

    - 2 dis Sarmisak

    -salça

    - tuz

    - pulbiber ( isteğe bağlı )

    Lagman Nasıl Yapılır?

    Makarnanizi haslayiniz ayrı bir tavada yağı koyup küp küp kestiğimiz soğanı ve sarmisaği hafif kavurup eti koyun . Et pişene kadar bu işleme devam edin daha sonra kırmızı ve yeşil biberide koyup kavurun pulbiberi isteginize göre koyun ve ateşi söndürün ayrı bir tavaya çok az yağ ve salça koyup kavurun hemen rendelediginiz domatesleri koyup pişince onuda ocaktan alınız servis ederken makarnayı tabağa yerleştirip sırasıyla ilk domates sostan sonrada diğer etli karışımdan ekleyiniz lagmanınız hazır.

    ( yemeğin Aslı et ile yapılyor ancak ben mantar kullanarak da yaptım çok lezzetli oldu o sekilde denemenizi tavsiye ederim. Mantarlarada hasladiktan sonra ete yaptıgım işlemi yaptım) Afiyet olsun …
#09.09.2013 19:13 0 0 0