Türkiye Ulusal Parti

Son güncelleme: 26.11.2013 14:01
  • Ulusal Parti - Ulusal Parti İdeolojisi - Ulusal Parti Tarihçesi - Ulusal Parti Hakkında Bilgiler


    noimage


    [TH]Kısaltma
    ULUSAL


    [TH]Genel Başkan
    Gökçe Fırat


    [TH]Genel Sekreter
    Kaya Ataberk


    [TH]Kurucusu
    Gökçe Fırat


    [TH]Slogan(ları)
    Birlik, Direniş, Türklük


    [TH]Kuruluş tarihi
    16 Mart 2010


    [TH]İdeoloji
    Türkçülük
    Ulusalcılık
    Pan-Türkizm



    [TH]Siyasi pozisyon
    Üçüncü görüş


    Ulusal Parti, Türksolu dergisinin uzun süredir yürüttüğü çalışmaların ardından kurulan siyasi partidir. Genel başkanı Gökçe Fırat'tır.

    Partinin amblemi Çatı üzerinde doğan altı tane ışığa sahip güneştir. Çatı Türkiye'yi, güneş Mustafa Kemal Atatürk'ü, güneşten yayılan altı ışık, Atatürk'ün altı ilkesini temsil eder.

    Parti genellikle Türklüğü öne çıkaran aşırı milliyetçi söylemleriyle tanınmaktadır. Ayrıca Kürt sorununa karşı "Kürt sorunu yok, Kürt istilası var" ve "Kürt varsa sorun var" biçimindeki radikal söylemleriyle de bilinir. 1938 Dersim İsyanı'nda yaşananların yeniden tartışılması üzerine parti başkanı Fırat: "Devletin tüm bu ayaklanmalardan edindiği ders, ayaklanan vatan hainlerinin, tüm soyu sopuyla yok edilmesi gerektiği, geriye 'dedem dedem' diyecek tek bir hain dölünün bile sağ bırakılmaması gerektiğidir." açıklamasıyla gündeme gelmiştir

    İdeoloji

    Türkçü bir çizgide olan Ulusal Parti, milliyetçilik ve sosyalizmin bir bütün olması gerektiğini savunmakla birlikte emperyalizme karşı ulusalcılığı, kapitalizme karşı sosyalizmi ve bölücülüğe karşı ise Türk milliyetçiliği düşüncelerini savunduğunu belirtmektedir.

    Ulusal Parti, her Türk'ün; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde eşit haklara sahip olmasını savunur. Parti üyelerine göre hiçbir Türk; diğer Türk'ten daha üstün haklara sahip olmamalıdır.

    Tarihçe

    16 Mart 2010'da kuruldu. 2011 Türkiye genel seçimlerine katılma hakkı olmayan Ulusal Parti; İstanbul 3. Bölge'den Cafer Özsoy, İzmir 1. Bölge'den Tuncer Sümer, Balıkesir'den Serap Yeşiltuna ve Mersin'den Hasan Pektekin'i bağımsız aday yaparak seçime katıldı. "Türkiye Türklerindir" bağımsız adayların ortak seçim sloganı olarak kullanıldı.

    Alıntı
#26.11.2013 14:01 0 0 0