Sivas Yöresi Yemekleri - Hingel Yapımı - Hingel Tarifi
Hingel Tarifi için Malzemeler
2 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı tuz,
5 su bardağı un,
1.5 su bardağı su.
İç Harcı İçin:
3 adet patates,
Tuz,
karabiber,
kimyon,
pulbiber
Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı tereyağı,
Pul biber.
Hingel Yapılışı
Hingel hamurunu hazırlamak için unu, suyu, tuzu ve yumurtayı derin ve büyük bir kasede karıştırıp yoğurarak sert kıvamlı bir mantı hamuru hazırlıyoruz.
İç harcını hazırlamak için; patatesleri haşlayıp ezdikten sonra karabiberi, kimyonu, pul biberi ve tuzu ilave edip karıştırarak iç harcımızı tatlandırıyoruz.
Hamuru bezelere ayırıp açıyoruz. Hamuru karelere kesiyoruz.
Hamurların içlerini patatesli harcımız ile doldurup üçgen şeklinde kapatıyoruz.
Bir tencereye su koyup kaynatıyoruz ve içerisine tuz atıyoruz.
Hazırladığımız hingelleri tuzlu kaynar suda haşlıyoruz.
Haşlanan hingelleri süzgeç kaşık yardımıyla çıkartıp servis tabağına alıyoruz.
Küçük yağ tavasında tereyağını eritip üzerine pul biber ekleyip kavuruyoruz.
Yağı hingelin üzerine döküp servis yapıyoruz.
Sivas yöresine ait nefis bir lezzet olan Hingel yemeğini içiniz rahat olarak bu tarifimize göre yapabilirsiniz. Afiyet olsun.