Bademli Hurma Tatlısı

Son güncelleme: 10.02.2008 23:33
  • Malzemeler
    250 gr un
    500 gr şeker
    100 gr tereyağı
    500 ml sıvı yağ
    125 gr badem (soyulmuş)
    1/4 limon suyu
    Yarım çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı vanilya
    4 yumurta
    yapılışı:

    Şekeri, bir kapla ölçtükten sonra, tencereye aynı kapla üç ölçü su koyun. ¼ limon suyunu da ekledikten sonra şekerli suyu biraz koyulaşıncaya kadar kaynatıp ateşten indirin. Diğer yanda 100 gr tereyağını sütle birlikte ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca, içine unu ilave edin. Tuzu koyup kaşıkla karıştırarak 10 dakika kadar (un kokusu kalmayıncaya kadar) pişirin. Ateşten indirin. Çekilmiş badem ilave edin. Hamur hafifçe ılıdıktan sonra, 4 yumurtayı teker teker kırıp karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopardığınız hamuru, avuç aranızda yassıltın ve elinizle büküp yuvarlayarak istediğiniz şekli verin. Tatlıları kızdırdığınız yağa atarak kızartın. Yağdan çıkardığınız tatlıları soğuk şerbete koyun. Bir müddet sonra şerbetten çıkarıp aralarına kaymak koyarak servis yapın.
#08.06.2007 15:01 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler su perisi
#08.06.2007 16:37 0 0 0
  • yaf bari yapsanda yesek he :D leziz gözüküyo
#14.07.2007 18:19 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler su-perisi
#23.07.2007 11:18 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler
#26.07.2007 16:28 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:46 0 0 0
  • emegine saglık
#08.02.2008 08:50 0 0 0
  • baya besleyici bir tatlı
#10.02.2008 23:33 0 0 0