Yağsız Revani

Son güncelleme: 10.02.2008 23:29
  • Malzemeler
    6 Adet yumurta
    yarım su bardağı tozşeker
    1 dolu su bardağı
    irmik
    yarım su bardağı un
    Yarım limon kabuğu rendesi
    Şurubu;
    4 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    1/4 limon
    Süslemek için;
    Hindistancevizi,
    fındık ve yeşil fıstık
    Yapilisı
    Yumurtaları bir kaba kırıp yarım bardak tozşeker katarak mikserde 10 dk çırpın. Yumurtalar iyice koyulaşınca unlu irmik ve limon rendesi koyup tahta kaşıkla karıştırın.
    25-27 cm çapında bir tepsiyi yağlayıp unlayın; yumurta karışımını içine boşaltın. Orta ısılı fırında 40-45 dk pişirin.
    Ölçülü şeker ve suyu 5 dk kaynatıp köpüğünü alın, limon sıkıp kabuğunu içine atın. Şurubu soğuduktan sonra sıcak revaninin üzerine boşaltın. Fırında 5 dk bırakıp çıkartın.
    Revani soğuduktan sonra tepsinin kenarlarını bıçakla sıyırın, hafifçe sallayıp tepsiden kurtulmasını sağlayın ve yuvarlak bir servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirerek tabağa aktarın. Üzerini süsleyip servis yapın
#12.06.2007 17:20 0 0 0
  • teşekkürler su perisi
#13.06.2007 10:04 0 0 0
  • Teşekkürler tarif için :)
#08.07.2007 12:46 0 0 0
  • teşekkürler Su Perisi
#10.07.2007 12:11 0 0 0
  • tşk
#26.07.2007 19:19 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:41 0 0 0
  • ellerine saglık
#08.02.2008 08:58 0 0 0
  • yagsız olması guzel tabi ellerine saglık ablacım
#10.02.2008 23:29 0 0 0