Malzemeler
6 Adet yumurta
yarım su bardağı tozşeker
1 dolu su bardağı
irmik
yarım su bardağı un
Yarım limon kabuğu rendesi
Şurubu;
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Süslemek için;
Hindistancevizi,
fındık ve yeşil fıstık
Yapilisı
Yumurtaları bir kaba kırıp yarım bardak tozşeker katarak mikserde 10 dk çırpın. Yumurtalar iyice koyulaşınca unlu irmik ve limon rendesi koyup tahta kaşıkla karıştırın.
25-27 cm çapında bir tepsiyi yağlayıp unlayın; yumurta karışımını içine boşaltın. Orta ısılı fırında 40-45 dk pişirin.
Ölçülü şeker ve suyu 5 dk kaynatıp köpüğünü alın, limon sıkıp kabuğunu içine atın. Şurubu soğuduktan sonra sıcak revaninin üzerine boşaltın. Fırında 5 dk bırakıp çıkartın.
Revani soğuduktan sonra tepsinin kenarlarını bıçakla sıyırın, hafifçe sallayıp tepsiden kurtulmasını sağlayın ve yuvarlak bir servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirerek tabağa aktarın. Üzerini süsleyip servis yapın