Kına Nasıl Hazırlanır?

Son güncelleme: 26.07.2015 08:46
  • kına hazırlamak - nasıl kına hazırlanır - kına için gerekli malzemeler - kına ne zaman hazırlanır
    Yüzyıllardır sağlık problemleriyle insanlar muhatap olmaktadır. Cilt üzerinde oluşan yaralar, izler, ya da tahriş... Hepsinin de tedavisi çoğunlukla pahalı kürlere ya da ilaçlara dayanmaktadır. Oysa ki kına cilde çok faydalı, birçok hastalığın çaresi hatta güzelliğin de sırrıdır. Cildi besler, bakım yapar. Bunlar cilde katkıları arasındadır. Ayrıca cilde olan katkılarının yanı sıra, güzel ve farklı görüntüleriyle de kına cazip bir süs aracıdır.

    Muhakkak ki kadınlar süslü, hoş görünen görüntülerden çok hoşlanırlar. Hal böyle olunca bu güzel görüntünün vücutlarında yer alması, kınanın cazibesine kapılmaları için yeterli olmaktadır. Gelelim kınanın nasıl hazırlanıp nasıl uygulanacağına.

    Unutulmamalıdır ki farklı türlerde kınalar vardır ve bunların hazırlanışı da türüne göre değişmektedir. Çoğunlukla hazırlanışları aynı olmakla birlikte uygulamada farklılıklar gösterebilirler. Hepimizin bildiği klasik kına su ile hazırlanır. Öncelikle bir miktar kına derin bir kaba konur. Üzerine soğuk su yavaş yavaş ilave edilmeye başlanır. Kabın içerisinde topaklanmamasına özen gösterilerek yavaş yavaş karıştırılır. Karıştırma işlemi elle yapılırsa daha kolay olacaktır. Katı fakat sürülebilen bir kıvam elde edilene kadar su ilave edilip karıştırılmaya devam edilir. Bu işlem üç dört dakikayı geçmeyecektir. Çok katı ya da çok sıvı olmamalıdır. Artık kına hazırdır. Bir miktar kına alınır istenilen bölgeye konulur. İnceliği ya da ne kadar büyüklükte olacağı tercihe göre ayarlanır. Bir süre bekledikten ve kınanın üzeri hafif kabuk tuttuktan sonra bir kumaş ya da pamuk parçasıyla el kapatılır. İstenildiği taktirde -özellikle hint kınası- enjektöre konularak farklı desenlerde; el, kol, ayak, bacak, bel gibi çeşitli bölgelere uygulanabilir. Normal kınaya göre hint kınası daha zarif ve özel bir kınadır. Uygulaması enjektör yardımıyla ya da özel çubuğuyla uygulanır. Ayrıca kına saça uygulanırsa da çok faydalıdır. Saçı besler, saçın yapısını güçlendirir. Hint kınası vücut bölgelerine uygulanır. Klasik kına saça da uygulanabilir.

    Hint kınasının diğer bir özelliği ise, kınayı hazırlarken içerisine konan sıvının farklı olmasıdır. Çoğunlukla bu sıvılar özeldir. Kısmen kınanın rengini de açmak için oksijenli suyla da hazırlanabilir. Kınayla uğraşmak, cildi süslemek çok zevklidir. Ayrıca renk seçenekleri de oldukça fazladır.

    Alıntı
#26.07.2015 08:46 0 0 0