İkinci Öğretim Nedir? Avantajları ve Dezavantajları

Son güncelleme: 27.07.2015 18:28
  • İkinci Öğretim Nedir - İkinci Öğretimin Avantajları - İkinci Öğretimin Dezavantajları
    Birçok üniversite örgün öğretime ek olarak ikinci öğretim alternatifi de sunar. İkinci öğretim, saat 17:00 ile 21:30 saatleri arasında yapılır ve örgün eğitim olanaklarının birçoğundan yararlanma imkanı vardır.

    İkinci öğretimin avantajları nelerdir?


    Öğrencilerin part-time çalışma imkanı bulunur.
    Diploma eşdeğerliği örgün öğretimle denktir.
    Üniversitenin sunduğu sosyal olanaklardan yararlanma imkanı vardır.
    Kredi ve Yurtlar Kurumunun öğrenim kredisine başvuru yapılabilir.

    İkinci öğretimin dezavantajları nelerdir?


    Harç ücretleri örgün öğretime göre daha yüksektir. İkinci öğretimde, öğretim üyeleri ek ücret almaktadır. Bu ücreti karşılamak için harç ücretleri yüksek tutulmaktadır. Ayrıca, ikinci öğretim için üniversiteler ek harcama yapmaktadırlar. Bu nedenle, örgün öğretime kıyasla harç ücretleri iki ya da üç katı fazla olmaktadır.
    Ders saatlerine uyum sağlamada sorun yaşanabilmektedir. Akşam saatleri dikkat isteyen derslerin oldukça yorucu geçmesine neden olabilir. Öğrencilerin akşam saatlerindeki derslere alışma süreci başarıyı olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
    İkinci öğretim öğrencileri, Kredi ve Yurtlar Kurumundan Katkı kredisi başvurusu yapamazlar.
    İkinci öğretimden, örgün öğretime yatay geçiş yapılamamaktadır.
    Öğrencilerin ulaşım imkanları sınırlı olabilir. Gün içinde üniversitenin servis, ek sefer gibi olanakları akşam saatlerinde olmayabilir.

    Tercih etmek istediğiniz örgün öğretim programında yüksek puan koşulu varsa, ikinci öğretim alternatifini değerlendirebilirsiniz. Mezun olunan bölüm ve diplomanın örgün öğretime eşdeğer olması önemli bir avantajdır. Çalışmak isteyen öğrenciler için de iyi bir alternatif olan ikinci öğretim programları Türkiye’de birçok üniversitede bulunmaktadır.

    Alıntı
#27.07.2015 18:28 0 0 0