Kiraz Suyu Tarifi

Son güncelleme: 01.08.2015 12:19
  • Kiraz Suyu Nasıl Yapılır - Kiraz Suyu - Kiraz Suyu Yapımı
    Meyvelerin ve sebzelerin hem kendilerinden hem de sularından faydalanmak mümkün. Öyle ki sadece çocukların değil yetişkinlerin de yaz kış tercih ettiği içeceklerin başında meyve suları gelmekte. Her ne kadar meyve sularının her çeşidini satın almak mümkün olsa da evde hazırlanan meyve sularının tadının ve tazeliğinin üzerine söylenecek söz yoktur. Yaz mevsimi meyvelerinden olan kirazın suyu da sağlığa faydaları kanıtlanmış meyve sularından biridir. Evde hazırlanacak kiraz suyu mevsimine göre ılık veya soğuk tüketilebilir. Peki, bu meyvenin suyu nasıl elde edilebilir?

    Kanserden kalp krizine, kolesterolden yaşlanmaya kadar birçok hastalık ve duruma çare olabilen kiraz suyunu elde etmek için gerekli malzemeler her evde kolayca bulunur. İsteğe bağlı miktarda kiraz (250 gr ile başlanabilir.) isteğe bağlı miktarda şeker (hiç konulmaması da mümkündür) ve 1,5 litre su kiraz suyunu elde etmek için yeterli malzemelerdir.

    Kirazlar sapları ve çöpleri ayrılmadan olduğu gibi yıkanır. Çünkü bu bölümlerinin de sağlığa faydalı olduğu konular vardır. Tencereye koyulan tüm malzemeler orta ateşte kirazlar yumuşayana kadar kaynatılır. Ocaktan alınan tencere süzgeçten geçirildikten sonra elde edilen kiraz suyu dinlendirilir. Soğuyunca servise uygun hale gelir.

    Antioksidan, vitamin ve mineral bakımından oldukça faydalı olan kiraz suyunun tüketilmesi, minimum yirmi adet sebze ve meyvenin sağladığı faydaya eşit miktarda fayda sağlamaktadır. Ayrıca düşük karbonhidratlı bir meyve olduğu için kiraz suyunun kararında tüketilmesi tavsiye edilir.

    Alıntı
#01.08.2015 12:19 0 0 0