Hansı meyvə hansı orqana yaxşı təsir edir?

Son güncelleme: 29.08.2015 23:10
  • meyvə ehemiyyeti - meyvəlerin xeyri - meyvəlerin orqana ne kimi xeyri var?



    noimage

    Bənzədiyi orqanlara yaxşı təsir edən qidaların sayı hədsiz dərəcədə çoxdur. Məhz onlardan bəzilərini sizlərə təqdim edirik.

    Yerkökü - Göz

    Kökdə olan beta-karotin gözə yaxşı təsir edir.

    Kərəviz - Sümük

    Kərəvizdə olan silisium, sümüyə gücünü verən elementdir. Eyni zamanda, kərəviz də sümük də 23% nisbətində natriuma malikdir.

    Zəncəfil - Mədə

    Mədənin ən yaxın dostlarından biri olan zəncəfil, əsrlər əvvəl belə qusma və dəniz tutması kimi hallarda işlədilirdi.

    Üzüm - Ağciyər

    Üzümün ağciyərə ən faydalı olduğu bölgə alveollardır. Ağciyər riskini azaldan üzüm bundan başqa, proantosiyanidin adı verilən bir antioksidanta sahibdir. Allergik astmaya da yaxşı təsiri məlumdur.

    Şirin Kartof - Mədəaltı Vəzi

    Şirin kartof, qan təzyiqini normallaşdıraraq, mədəaltı vəzin funksiyasını daha rahat etməsini təmin edir. Və tərkibində yüksək miqdarda, mədəaltı vəzi xərçənginin böyüməsini əngəlləyən B6 vitamini var.

    Göbələk - Qulaq

    Göbələk, D vitamini daşıdığına görə eşitmə itkisinə mane olur.

    Pomidor - Ürək

    Pomidor, daşıdığı likopen və C vitamini ürəyə fayda verir.

    Qreypfrut - Sinə

    Qreypfrutda olan limonoid adlı fitokimyəvi maddə döş xərçəngini mane olur.

    Qoz - Beyin

    Qoz, omega-3, fol turşusu və E vitamini baxımından ən dəyərli quru meyvə olaraq beyinə faydası böyükdür.

    alinti..
#29.08.2015 23:10 0 0 0