Ət batonu resepti

Son güncelleme: 01.09.2015 03:42
  • Ət batonu - Ət batonu terifi ve terkibi - Ət batonu nece hazirlanir?

    noimage

    Tərkibi:

    300-400 q dana farşı
    1 baş soğan
    şirin bibər
    suxarı
    cəfəri
    göy soğan
    1 yumurta
    parmezan pendiri
    tomat sousu
    duz
    istiot

    Hazırlanması:

    Soğanı, bibəri, cəfərini doğrayın. Farşla qarışdırın. 1 yumurta, stəkanın üçdə biri qədər suxarı və bir qədər sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri, azca duz, istiot əlavə edin. Yoğurub dördbucaq çörək batonu formasına salın.

    Dərin siniyə qoyun, üzərinə tomat əlavə edin, sobada bişirin. 20-30 dəqiqədən sonra sobadan çıxararaq üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri səpin ki, qızarsın. Ümumilikdə 50-70 dəqiqə bişirin.

    Qarnir kimi kartof püresindən istifadə etmək olar. Bunun üçün püre hazırlayın. Onu çuqun tavaya qoyub üzərinə bitki yağı çəkin, doğranmış göy soğan və parmezan pendiri səpib üstü qızaranadək sobada bişirin.

    Nuş olsun!

    alinti...
#01.09.2015 03:42 0 0 0