Bulğur küftəli şorba

Son güncelleme: 28.09.2015 23:48
  • Bulğur küftəli şorba - Bulğur küftəli şorba terifi - Bulğur küftəli şorba terkibi - Bulğur küftəli şorba nece hazirlanir?

    noimage

    Tərkibindəkilər:

    Yarım kilo qırmızı ət

    4 xırda soğan

    2 xörək qaşığı tomat

    100 qr yağ

    1 stəkan qaynamış noxud

    Duz

    İstiot

    5-6 stəkan isti su

    Bulğur küftəsi üçün:

    1 stəkan bulğur

    200 qr qiymə

    1 ədəd yumurta

    1 xörək qaşığı tomat

    Duz

    İstiot

    Hazırlanması:

    Bulğur küftəsi üçün bulğurun içinə qarışdıraraq isti su əlavə edin və ağzını örtüb 30 dəqiqə elə saxlayın.
    Daha sonra qiyməni, tomatı, yumurtanı, duzu, istiotu əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
    Hazırlanmış qarışımdan balaca toplar hazırlayıb una batırın.
    Qırmızı ətləri nazik xırda şəkildə doğrayıb içinə az su əlavə edin və suyunu çəkənə qədər bişirin.
    Suyunu çəkən ətlərin içinə yağı əlavə edib bir az qovurun. Sonra tomatı əlavə edib qovurmağa davam edin. Soğanları, isti suyu da əlavə edib qaynadın.
    Daha əvvəl hazırladığınız bulğur küftələrini, qaynamış noxudu, duz və ədviyyatları əlavə edib bişirin.

    Nuş olsun!

    alinti...
#28.09.2015 23:48 0 0 0