Kələmlə doldurulmuş bibər şorabası

Son güncelleme: 01.10.2015 18:24
  • Kələmlə doldurulmuş bibər şorabası - Terifi ve terkibi - Kələmlə doldurulmuş bibər şorabasınin hazirlanmasi

    noimage

    Tərkibi:


    35-40 ədəd şirin bibər
    3-3,5 kq kələm
    1 acı istiot
    2 yerkökü
    13 diş sarımsaq
    göyərti - şüyüd, cəfəri


    marinad:

    1 l su
    2 x.q. duz
    1 x.q. şəkər tozu
    0,5 st. bitki (günəbaxan) yağı
    0,5 st. 9%-li sirkə

    Hazırlanması:


    Şirin bibərin toxumlarını təmizləyib hissə-hissə qaynayan suya salaraq 5-7 dəqiqə saxlayın. Sonra çıxarıb soyudun.
    Kələmi xırda doğrayın, xırdalanmış göyərti, sürtgəcdən keçirilmiş yerkökü, sarımsaq və acı istiotla (zövqə görə sonuncuların qədərini artıq etmək olar) qarışdırın.
    Azca duz vurub bibərlərin içini doldurun, bankalara yığın.

    Marinad üçün olan ərzağı qarışdırıb qaynadın. Bibərlərin üstünə tökün.
    Bankaların ağzına qapaq qoyub sterilizə edin: 2-litrlik bankaları 30, 1-litrlik bankaları isə 20 dəqiqə qaynatmaq lazımdır.
    Sonra qapaqlarını bağlayın, tərs çevirib tam soyuyunca belə saxlayın. Sonra düz çevirib soyuq yerdə saxlayın.

    Nuş olsun!

    Alinti...
#01.10.2015 18:24 0 0 0