4 ədəd banan
2 yemək qaşığı limon suyu
2 yemək qaşığı bal
1 çay qaşığı rəndələnmiş zəncəfil
1 ədəd portağal suyu (rəndələnmiş qabığı)
2 ədəd yumurta ağı
1 xörək qaşığı nişasta
1 stəkan susam və ya kakos
2 xörək qaşığı duru yağ
Hazırlanması:
Bananları soyub qalın kəsin. Üzərinə limon suyu əlavə edin. Balı, portağal suyunu, rəndələnmiş qabığını, zəncəfili qarışdırın. Qarışımı bananların üzərinə tökün. 15-20 dəqiqə eləcə saxlayın.
Yumurta ağını köpük halına gələnə kimi çırpın. Bananı birinci nişasta, sonra yumurta ağı, sonda isə küncüt, ya da kakosa batırın. Yağı isidin. Bananların hər birini ikitərəfli 3-4 dəqiqə qızardın.