Mozaik Pasta

Son güncelleme: 02.02.2009 23:08
  • Mozaik Pasta Tarifi - Mozaik Pasta Nasıl Yapılır - Pasta Tarifleri

    Malzemeler
    250 ml süt
    1,5 yemek kaşığı tereyağı
    4,5 yemek kaşığı (dolu dolu) kakao
    1 limon veya portakal kabuğu rendesi
    6-7 yemek kaşığı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 yumurta (isteğe bağlı ,katmadan da yapabilirsiniz)
    2 paket potibor bisküvi
    yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz, fındık veya çam fıstığı.
    Pastanızı sarmak için naylon folyo, veya poşet.

    Yapılışı:


    Bisküvileri elinizle ufalayın. Tereyağını eritin, içine tüm malzemeleri ilave edin ve yoğurun. Kakaonun tüm malzemeler ile güzelce karışmasını sağlayın. Ben ince uzun bir kek kalıbının içine naylon streç folyoyu döşedim ve mozaik pastamı içine boşalttım. Kaşığın arkası ile bastırarak kalıbın içine güzelce yerleşmesini sağladım. Naylon ile üst kısmını da kapatarak dolapda 5-6 saat tuttum ve naylonundan çıkarıp dilimleyerek servis yaptım.

    Arzu ederseniz kalıp kullanmadan da naylon malzeme içine koyup sararak şekil verip (naylon malzemenin üzerini en son aliminyum folyo ile sararsanız şeklini koruması daha kolay oluyor)dolapda bekletebilirsiniz.
#14.06.2007 10:22 0 0 0
  • Ellerine saglik
#17.06.2007 15:42 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler su perisi
#18.06.2007 10:22 0 0 0
  • Yukarıdaki tarifin cevizlisini yaptım harika birşey oldu.

    hazıraması 3 dakikaydı, akşamdan hazırlanarak ertesi günü servis yapılabilmesi de çok iyi oluyur, ayrıca hiçbir yer kirlenmeden hazırlanabiliyor.

    Teşekkürler
#02.11.2007 14:32 0 0 0
  • yarin yapicam ama yumurtasiz yumurtayi sevmiyorum gelismeleri bildiririm davetlisiniz
#18.02.2008 20:08 0 0 0
  • noimage

    malzemeler:
    1 su bardağı un
    1.5 su bardağı şeker
    4 yemek kaşığı kakao
    1 kg süt
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yumurtanın sarısı
    2 paket sade pötibör bisküvi
    yarım su bardağı hindistan cevizi
    hazırlanması:
    1. tencereye un, şeker ve kakaoyu koyup karıştırın. (sütü karıştırmadan eklerseniz un topaklaşır.)
    2. sütü ve margarini ilave edip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
    3. inmesine yakın yumurta sarısını ekleyip karışıma iyice yedirin.

    4. 1 bisküviyi sosa batırıp dikdörtgen bir borcama diklemesine yerleştirin. önüne sosa batırmadığınız bir bisküvü koyun. sade bisküvinin önüne tekrar sosa batırılmış bisküvi ekleyin. hepsini bu sıra ile yerleştirin. kalan sosu pastanızın etrafına sürün. pastanız soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin ve verev keserek servis yapın.
#28.02.2008 16:30 0 0 0
  • Eline saglık esmer_boy ,benimde sık yaptıgım pastalardan biri.
#28.02.2008 16:42 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler
#29.02.2008 10:29 0 0 0
  • sık sık yaptıklarımdan çok leziz oluyor teşekkürler..
#09.03.2008 15:15 0 0 0
  • ELINE SALIK kardes
#11.03.2008 18:59 0 0 0
  • eline salik
#12.03.2008 13:46 0 0 0
  • saolll elne sağlıkk
#17.04.2008 16:23 0 0 0
  • saoll eline sağlık
#17.04.2008 16:28 0 0 0
  • sag olasin.
#18.04.2008 14:24 0 0 0



  • noimage

    Malzemeler:

    500 gr petibör bisküvi
    2 çay bardağı süt
    1 çay bardağı şeker (2 yemek kaşığı kullandım)
    2 çorba kaşığı kakao
    125 gr tereyağ veya 1/2 bardak zeytinyağı
    1 paket vanilya

    Yapılışı:

    Sütü, şekeri hafif ateşte erittikten sonra kakaoyu, yağı katıp karıştırın. Vanilyayı da ekleyip karıştırın. Bisküvileri ayrı bir kapta minik minik kırın. Sonra karışımı bisküvilere katıp iyice karıştırın. Harcı buzdolabı poşetine dökün. Yuvarlayarak silindir şekli verin ve buzlukta veya derin dondurucuda 2 saat bekletin. Çıkartıp dilimledikten sonra hindistan cevizi serperek servis yapın.

    Afiyet olsun..

    not:
    yaptım harika oluyor denemenizi tavsiye ederim ayrıca cok basit
#16.01.2009 17:07 0 0 0
  • te$ekkürler eline saglik
#16.01.2009 23:04 0 0 0
  • tarifin için teşekürler
#02.02.2009 23:08 0 0 0